İçişleri Bakanlığı yardım ihtiyacını "ulusal destek gerektiren" seviye S3 olarak açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın Elazığ depremi ile ilgili "S3 seviyesi" açıklaması yapmasının ardından büyükşehir belediyelerinden ve çevre illerden yüzlerce ekip deprem bölgesine yönlendirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri/ Fotoğraf: Twitter

Elazığ'daki 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanlığı, bölgeye yardım ihtiyacını S3 seviyesinde açıkladı. 

S3, ulusal destek gerektiren seviye anlamına geliyor. 

Büyükşehirlere ve illere bağlı bazı belediyeler merkezi yönetimle koordineli olarak deprem bölgesine yardım için hazırlık yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilgili tüm birimlerin yardım için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. 

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada arama kurtarma ve yardım ekibinde, 9 itfaiye arama kurtarma aracı, 1 su tankı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, 8 aşçı, 8 şoför ve iki yardımcı personel görev yapacağı duyuruldu. 

Ayrıca en az bir hafta Elazığ'da kalacak yemek TIR'ı her öğün 3 bin kişiye yemek çıkarabilecek. 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, çok sayıda araç ve 40 kişilik personelin Elazığ'a hareket etmek üzere hazır olduğunu ve yetkili merciiler ile irtibatta olduklarını duyurdu. 

 

3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 araç ve 40 personel Elazığ’a hareket etmek üzere hazırlandı. 

Tunceli'de 20 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 11 kişilik ekip, Denizli ve Manisa Büyükşehir Belediyeleri ekipleri de yönlerini Elazığ'a çevirdi. 

Tunceli Belediyesi ise deprem için belediye kriz masasının kurulduğunu ve 25 kişilik arama ve kurtarma ekibinin Elazığ'a doğru yola çıktığını duyurdu. 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arama kurtarma faaliyetleri için 3 araç, 2 arama kurtarma köpeğinin yanı sıra 11 personelin acil olarak Elazığ'a gitmeleri talimatını verdiğini söyledi ve ekledi: Aynı zamanda yardım kolilerimiz de hazırlandı, bölgeye gönderilecek. Ayrıca Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerimiz de yönlendirildi.

Tokat AFAD ekipleri, Elazığ'ın Sivrice ilçesine meydana depremin ardından çalışmalara destek vermek amacıyla iki araç ve 8 arama kurtarma teknisyeniyle yola çıktı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Elazığ ve Malatya'da çalışma yürütmesi amacıyla Adana'dan da ekip gönderildiğini duyurdu. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU