Meteoroloji: Deprem bölgesinde hava sıcaklığı -12'ye kadar düşebilir, don riski var

Elazığ depreminin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bölgede gece sıcaklığının -7 ila -12 derece civarına düşeceğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Saat 20:55 sıralarında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Malatya başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa illerinde de hissedilen depremin ardından vatandaşlar parklara akın etti. 

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına indiği bölge ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir uyarı yayınladı. 

Twitter hesabından yayınlanan mesajda "Deprem bölgesi ve yakın çevresinde bu gece havanın az bulutlu ve açık geçeceği, bu nedenle gece sıcaklıklarının yer yer -7 ila -12 derece civarına düşeceği tahmin edildiğinden vatandaşlarımızın aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi. 

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, Twitter'dan yaptığı açıklamada Elazığ Havalimanı'nın konaklama için açıldığını ve çorba ikramının başladığını duyurdu. 

 

Bunun yanı sıra Türkiye Jokey Kulübü de Elazığ’ın Yurtbaşı ilçesinde bulunan hipodromun depremden etkilenenlere açıldığını açıkladı. 

 

Depremin hemen ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri ile yardım malzemesi gönderirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölü sayısını 4 olarak açıkladı. 

Soylu, "Elazığ ve Malatya'da toplam 4 can kaybımız var. 84 kişi ise yaralandı" dedi. 

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 2 saatlik sürede büyüklükleri 2,2 ile 4,8 arasında değişen 28 artçı deprem kaydedildi.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU