Kızılay’ın öncü ekipleri yola çıktı

Depremin ardından Kızılay öncü ekiplerin bölgeye hareket ettiğini duyurdu. Ankara’da Kızılay Afet Operasyon Merkezi’nde de bir kriz masası oluşturuldu. Kızılay Genel Müdürü Kınık, depremzedelerden evlerine girmemelerini istedi

Fotoğraf: AA

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Türk Kızılay, ekiplerinin bölgeye hareket ettiğini duyurdu. Kızılay Twitter hesabından yapılan açıklamada “Elazığ, Sivrice'de meydana gelen deprem'in hemen ardından Türk Kızılay Afet ekiplerimiz harekete geçmiş ve Erzurum, Muş, Adana, Elazığ ve Ankara'dan öncü ekiplerimiz bölgeye hareket etmiştir” denildi.

Açıklamada, “Ankara'da bulunan Afet Operasyon Merkezi’nde bir kriz masasının oluşturulduğu belirtildi.

 

Telefon yerine interneti kullanın

Twitter hesabından, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın deprem bölgesi için önerilerini de takipçileri ile paylaştı. Kınık mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

Elazığ, Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalışmasınlar, AFAD ve valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.

Bölgede olası ihtiyaçlar için hastanelere ilave kan tedarik planlaması yapılmıştır AFAD ve valilikten yapılacak uyarıları dinleyelim, Elazığ dışından Telekom ve GSM şebekelerini arayarak meşgul etmeyelim, vatandaşlarımız kısa mesaj ve interneti kullansın

Kınık bölgede olası ihtiyaçlar için hastanelere ilave kan tedarik planlaması yapıldığını, da belirtti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU