'Türkiye'nin en önemli sorunu ekonomi, ülkenin sadece yüzde 24'ü gidişattan memnun' 

IPSOS araştırma şirketi Türkiye Barometresi yeni yıl raporunu açıkladı, halkın 2019 değerlendirmeleri ve 2020 beklentilerine yönelik araştırmanın sonuçlarını ortaya koyan rapor da dikkat çekici sonuçlar var

Fotoğraf: Zougla

IPSOS araştırma şirketi kamuoyu memnuniyet ve beklenti düzeyinin 2019 başına daha düşük olduğunu açıkladı. 

Türkiye Barometresi Araştırmasına göre 2018 ikinci yarısından beri ülkenin şu anki durumundan memnun olanların oranı %30 civarında seyrederken 2019 yılının sonu itibarı ile %24’e gerilemiş durumda. 

Türkiye’deki en önemli sorun kamuoyu nabzında “Ekonomi” olarak kendini gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020’ye girerken Türkiye ekonomisinin daha iyiye veya kötüye gideceğine dair beklentiler düşerken, ekonominin gidişatının aynı kalacağına dair beklentilerin yükseldiği görüldü. Özellikle kişisel ekonomik durum söz konusu olduğunda daha iyiye gidecek diyenlerin oranı yüzde 12’den yüzde 8’e gerilerken, daha kötüye gidecek diyenlerin oranı yüzde 31’den yüzde 33’e yükselmiş durumda.

Rapora göre 2019 fiyat artışlarının etkisinin yaşandığı bir yıl oldu. 

Ekonomik refah düzeyi, asgari ücret, işsizlik konularında da beklentiler soruldu. 

Buna göre ekonomik refah düzeyinin artacağına dair beklenti bir önceki yılla aynı kalarak yüzde 16 olarak belirtildi. 

İşsizliğin artacağına dair beklenti ise önceki yıllara oranla daha yükseldi. 

"Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi" diyenlerin oranı yüzde 58 olurken bunu yüzde 18 ile terör, yüzde 9 ile eğitim, yüzde 2 ile Kürt sorunu takip ediyor.

Halerdeki tüketim ciro olarak büyüdü

Türkiye barometresi yeni yıl raporu kapsamında Ipsos Hane Tüketim Paneli’nden yıllık sonuçlara da yer verildi. 

Buna göre hanelerdeki hızlı tüketim ürünleri harcamaları ciro olarak yüzde 25,6 büyüdü, bu büyümenin yüzde 17,1’i fiyat artışları, yüzde 1,6’sı nüfus artışından; yüzde 6,5’lik bir kısım ise satın alım sıklığının ve alışveriş başına harcamanın artmasından kaynaklandı. 

Hane içi harcama dinamiklerine bakıldığında hanelerin son 3 senedir satın alımlarının indirim marketlerine kaydığı görüldü.

ANKET KİMLİĞİ

Her iki ayda bir yürütülen Türkiye Barometresi Araştırması Ipsos’un finansmanında Ipsos’un Sosyal Araştırmalar hizmet birimi tarafından gerçekleştirilmektedir.  2019’un Barometre Araştırmasının sahası 24 Kasım – 13 Aralık tarihlerinde yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirildi. 12 IBBS bölgesinden seçilen 15 ilde gerçekleştirilen çalışmanın örneklem sayısı 1320 ve araştırmanın hata payı %95 güven aralığında +/- 2,5’tur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU