Brad Pitt, Matrix’te başrolü geri çevirdiğini açıkladı: Kırmızı hapı seçtim

Oyuncu, neticede Keanu Reeves’e giden Neo rolünü pas geçmiş

Brad Pitt, Matrix’te Neo’yu oynama fırsatını geri çevirdiğini açıkladı.

Matrix yapımcısı Lorenzo di Bonaventura geçen yıl yaptığı açıklamada rol için Pitt’in düşünüldüğünü, rolün sonuçta Keanu Reeves’e verildiğini söylemişti. Şimdiyse Pitt rolün aslında kendisine teklif edildiğini iddia etti.

Çarşamba günü (22 Ocak) Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nde geri çevirdiği roller sorulduğunda Pitt şöyle dedi:

Matrix’i geri çevirdim. Kırmızı hapı aldım. Vereceğim tek örnek bu.

Pitt şunu da ekledi:

İkinci veya üçüncü film önerilmedi. Sadece ilki, netleştirmek adına söylüyorum.

Kırmızı ya da mavi hap arasındaki seçim filmin 1999’da gösterime girmesinden bu yana popüler bir internet meme’i oldu. Filmde kırmızı hapı seçmek gündelik hayatın acımasız gerçeklerinin farkında olmak, mavi hapsa cahil saadeti içinde yaşamaya devam etmeyi seçmek anlamına geliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu senenin Oscar ödüllerinde Bir Zamanlar... Hollywood’da (Once Upon A Time In Hollywood) filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilen Pitt, gözden kaçırdığı projeler hakkında konuşma konusunda isteksiz olduğunu söyledi.

Pitt, “Geldiğim yerde, belki de yetişme tarzıma göre, eğer anlamadıysam zaten benim değildir. Gerçekten (rolün) hiç benim olmadığını düşünüyorum. Benim değil. Bir başkasınındı ve gidip bunu başardılar. Buna gerçekten inanıyorum… (...) Kaçırdığım müthiş filmlerle ilgili bir program yapacak olsaydık, iki geceye ihtiyacımız olurdu” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU