Uçak kazasının birebir deneyimlenebileceği simülatör kullanıma açılıyor

"Kaygı eğilimi olan insanlara önerilmiyor"

Etkinlik Birleşik Krallık'ın Nottingham kentinde gerçekleştirilecek (Mihaela Bodlovic)

Yeni ve gerçekçi bir gösteri, izleyicilere uçak kazası deneyimi yaşatacak.

Ya da en azından bazı izleyiciler için. "Yolculukta iki gerçeklik ve iki olası sonuç" mevcut.

FLIGHT adı verilen uçuş simülatörü deneyimi, Birleşik Krallık'ın Nottingham şehrinde gerçekleşecek ve gösterinin açıklamasına göre "kaygı eğilimi olan kişilere önerilmiyor".

Darkfield'ın yarattığı, kısa süre devam edecek gösteri, Boeing 707 uçağının tıpatıp kopyasına dönüştürülen 13 metrelik nakliye konteynerinde yapılıyor.

Uçağa binen katılımcılar tamamen karanlığa gömülürken 360 derecelik ses ve duyusal efektler her bir izleyiciyi anlatının merkezine yerleştiriyor.

Gösteri, kuantum mekaniğinin "Çoklu Dünyalar" teorisini keşfediyor ve katılımcılara bunu iki dünya, iki gerçeklik ve iki olası sonuç aracılığıyla izah ediyor.

Gösterinin internet sitesinde, "Uçağın güvenli biçimde indiği birçok dünya mevcut" ifadeleri yer alıyor.

Varış yerinizden biz sorumlu değiliz.

Darkfield, iki kulağa da ulaşıp 3 boyutlu stereo ses hissi, karanlık ve hareket kullanarak seyirciyi hızlı tempolu, sürekli gelişen anlatıların içine alan bir tiyatro projesi.

Gösteri 15-23 Şubat tarihlerinde gün boyu devam edecek ve biletler 8 sterlin (yaklaşık 60 TL).

Kalkışa geçmeden uçuş deneyimlemenin tek yolu bu değil.

 

 

Temmuz 2019'da Japonya'da bir otel, havacılık meraklılarının ilgisini çekmek için uçuş simülatörlü bir oda açtığını duyurmuştu.

Tokyo Haneda Havaalanı'nın 2 numaralı terminaline yakın konumundan esinlenen Haneda Excel Hotel Tokyu, lüks kokpit odasını 18 Temmuz'dan itibaren başlatmıştı.

Bununla birlikte, havacılık meraklılarının oda fiyatına dahil olmayan deneyimin rezervasyonunu ayrıca yapması gerekiyor.

Eğitmenle beraber alınması gereken simülatör deneyimi 90 dakika sürüyor ve 30 bin yen (yaklaşık bin 600 TL) tutuyor.

Ancak otelin internet sitesine göre, konuklar lüks kokpit odası için rezervasyon yaptırsa da konukların "simülatördeki pilot koltuğuna oturmasına veya enstrümanlara dokunmasına" izin verilmiyor. İki kişilik odanın bir gecelik fiyatı 25 bin 300 yen (yaklaşık bin 400 TL).

Uçuş için rezervasyon yaptıranlar Boeing 737-800 tipi uçağın manevralarını ve Haneda'dan Osaka'daki Itami Havaalanı'na "uçuşu" içeren simülasyonu deneyimleyebiliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU