MHP’den Enver Altaylı tepkisi: Partimizi, FETÖ’cülerin merkezi olarak göstermek basit bir ‘ip cambazlığı’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, cezaevindeki FETÖ tutuklusu Enver Altaylı ile MHP isminin birlikte anılmasına tepki gösterdi. Büyükataman, “Altaylı’ya maddi destek sağlayanlar ortada” ifadelerini kullandı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: MHP’ye Genel Başkan olma hayalinden de bahseden Altaylı; o dönem kimlerle gezmiştir, hangi sözde gazetelerin sahipleriyle düşüp kalkmıştır? / Fotoğraf: AA

FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

CHP’nin araştırma önergesine destek vermeyen MHP'den Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin “Hangi partide varsa çıkartın. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler, biz buluruz” sözlerinin ardından Genel Sekreter İsmet Büyükataman'dan açıklama geldi.

Büyükataman, İp cambazlarının, FETÖ tutuklusu Enver Altaylı üzerinden partilerinin hedef alınıdığını söyledi.

Altaylı'nın adının MHP'yle anılmasına tepki gösteren Büyükataman, “Yaklaşık bir haftadır yarasından gocunan siyasi partilerin temsilcileri ve bunların kalemşörleri, konuyu mecrasından nasıl çıkarabileceklerinin derdine düşmüştür. Sayın Genel Başkanımız belli ki bir taşla birçok hain vurmuştur” ifadelerini kullandı.

MHP'nin FETÖ merkezi olarak gösterilmek istendiğini belirterek sert tepki gösteren Büyükataman, şunları kaydetti:

Türk Milliyetçilerinin tek ve son kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisini FETÖ ile ilişkilendirebilmek adına bugüne kadar becerisini gösterememiş olan ipotekli zihniyetin müfterileri, birkaç gündür FETÖ tutuklusu Enver Altaylı üzerinden partimize sistemli bir şekilde saldırmaktadır. Bunlara göre güya Enver Altaylı; Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sağ koluymuş, Milliyetçi Hareket Partisinin en önemli isimlerinden biriymiş. 'At yalanı, bulursun inananı' misali partimizde hiçbir değeri olmayan bir isim üzerinden MHP’yi FETÖ’cülerin merkezi olarak göstermek basit bir 'ip cambazlığı'dır

Milliyetçi hareketin her devirde saldırıların hedefi olduğu savunulan Büyükataman, "Türkeş’siz MHP, MHP’siz Türkiye” planlayanların dünkü yeni taktik ve oyunlarına direndik; MHP’siz hükümet, MHP’siz Meclis isteyen şerefsizlerle sonuna kadar mücadele ettik. Böylece “Devlet Bahçeli’siz MHP” hayali kuranların gördükleri rüyayı kâbusa çevirdik" dedi. 

"Partimize saldıranlar sıranın kendilerine de geleceğini bilmektedir"

Büyükataman, FETÖ karşıtı gözüken bazı isimlerin süreci sulandırmaya çalıştığını ve örgütün siyasi ayağının ortaya çıkmasından tedirgin olup MHP'ye saldırdıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 

Karanlık “oda”larda senaryo yazanlar, FETÖ karşıtı gözüküp FETÖ’nün ekmeğine yağ sürenler, süreci sulandırmak adına partimize saldıranlar sıranın kendilerine de geleceğini bilmektedir. Yargı süreci başladığında siyasi ayağın ortaya çıkmasından korkup partimize saldıranların afkurması yolun sonunun gözüktüğünün ispatıdır. Türk milletine düşmanlık güden herkesin uğrayacağı kaçınılmaz son bellidir. Sadece sabırla beklemek gerekmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU