CHP'nin PM toplantısında asansör tartışması

Independent Türkçe'ye konuşan Tuncay Özkan, "Benim ilgili şirketle ilişkim yok. İş takipçiliğini de yapmıyorum" dedi. Şirketin müdürü Bahri Şahin ve Engin Özkoç'la birlikte çekilen fotoğrafına yanıtı ise "Partililerimle bir araya gelmem doğal" oldu

Fotoğraf: AA

İktidara yakın medyanın, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlığını kazandığı şehirlerdeki binaların asansör muayenelerinin Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un aracı oldukları şirkete verildiği’ iddiası Parti Meclisi toplantısına da taşındı.

Cihaner Kılıçdaroğlu'na sordu

Independent Türkçe'nin parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 17 Ocak'ta toplanan Parti Meclisi'nde eski İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Özkan ve Özkoç hakkındaki iddiaları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sordu. 

"Bu iddialar doğru mu" diyen Cihaner'e, Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, "Beni arayan belediye başkanlarına TMMOB'u öneriyorum" oldu. 

Belediyelerin sorumluluğunda olan asansör denetimleri, Türk Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yapılıyordu. Yönetmelik değişikliğiyle bağımsız firmaların denetim yapabilmesinin de önü açıldıktan sonra asansör denetimi konusunda bir sektör oluştu. 

"Özkan ve Özkoç aracı" iddiası

CHP'li belediyelerde TMMOB tarafından yapılan rutin asansör muayenelerini, AND denetim şirketinin almaya başladığı ve bu şirkete Özkan ve Özkoç'un aracı olduğu iddia edilmişti. 

İddiaları desteklediği ileri sürülen bir fotoğrafta, Özkoç ve Özkan'ın birlikte göründüğü CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, AND denetim şirketinde müdürlük görevini yürütüyor. Fotoğrafta, AND denetim şirketinin logosunun olduğu bir çanta da görünüyor. 
 

and3.png
Fotoğraf: Yeni Asır


Şirketin kurucusunun AK Partili milletvekiliyle iş ilişkisi var

 İzzet Yıldızhan, Seyfi Kubilay Ballıkaya ve Arzu Ballıkaya Menek'e ait görünen, AND denetim şirketinin kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı olan Hüseyin Avni Yazıcı'nın, 26. Dönem AK Parti Milletvekili olan Hulusi Şentürk'le iş ilişkisi olduğu ortaya çıktı. 

iqnorm blur.jpeg
Görsel: Ticaret Sicil Gazetesi


Ticaret Sicil Gazetesi'nin ilanına göre, 2015 yılında kurulan AND denetim şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Yazıcı, 2016 yılında ise, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Şentürk'ün IQNORM adlı şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak atandığı görünüyor. 

andblur.jpeg
Görsel: Ticaret Sicil Gazetesi


Yine Ticaret Sicil Gazetesi'nde 2017 yılında yayınlanan ilana göre, Yazıcı AND denetimdeki hisselerinin bir kısmını İzzet Yıldızhan, Arzu Ballıkaya ve Seyfi Kubilay Ballıkaya'ya devretti. . 

Özkan: İş takipçiliği yapmadım

AND denetim şirketiyle ilgili iddialar üzerine Independent Türkçe'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, kendisinin 'ne asansör şirketi ne de konuyla bir ilgisi olduğunu' söyleyerek, "Ben ilgili şirketin ne bir işini ne de iş takipçiliğini yaptım. AKP'li firmaların kuyruğuna basıldığı için bu yaygarayı kopartıyorlar" dedi.

"Partililerimle bir araya gelmem doğal"

Özkan ayrıca, kendisinin, Özkoç'un ve AND müdürü Bahri Şahin'in birlikte göründüğü fotoğrafla ilgili "Onlar benim partili arkadaşlarım. Onlarla bir araya gelmem kadar doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU