Babası Uğur Mumcu’yu ilk anmadaki fotoğrafıyla andı

Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında sevenleri tarafından anılıyor. Kızı Özge Aybars Mumcu, babası için 26 yıl önce yapılan ilk anmanın fotoğrafını paylaştı

Uğur Mumcu, her 24 Ocak'ta ailesi ve sevenlerince anılıyor / Fotoğraf: Bülent Güler

Gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 günü Ankara’da evinin önünde bulunan otomobiline yerleştirilen bombanın patlamasıyla yaşamını yitirmişti.

Ölümünün üzerinden 27 yıl geçen Mumcu, her 24 Ocak’ta olduğu gibi yine sevenleri tarafından anılıyor.

Aralarında siyasetçilerin ve tanınmış kişilerin de olduğu çok sayıda kişi sosyal medya hesaplarından Uğur Mumcu’yu anan mesajlar paylaştı

Uğur Mumcu için ayrıca Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Gazeteci Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi” düzenlenecek.

Her 24 Kasım’da olduğu gibi gözler yine Mumcu’nun ailesindeydi.

Babası katledildiğinde henüz çocuk yaşta olan kızı Özge Aybars Mumcu  Twitter hesabından Uğur Mumcu’nun katledilmesinden bir yıl sonraki ilk anmasında çekilmiş fotoğraflarını da paylaştı.

 

“Uğur Mumcu, Güldal bunlar beni öldürecek dedi”

Hürriyet yazarı Nedim Şener de Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’nun 2012 yılında yazdığı ‘İçimden Geçen Zaman’ kitabına dayanarak yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

Terörist PKK’nın CIA ve MOSSAD bağlantılarına ulaşan Uğur Mumcu, PKK’nın gazetesi Özgür Gündem’de Y.Kaya’nın yazısını göstererek, “Güldal bunlar beni öldürecekler” der, iki hafta önce de İsrail Büyükelçisi, “öldürülmekten korkmuyor musunuz?”diye sorar. 24 Ocak 1993’te öldürülür.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU