CHP'den Bahçeli'nin Tunç Soyer iddialarına yanıt: Siyasi kan davası mantığı

CHP'li Özel: CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı üzerinden 12 Eylül darbesinde CHP'nin tutumunu ağzına almak ya da buradan Tunç Soyer’e dil uzatmak, hiç kimsenin haddi değildir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yazılı açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in babası üzerinden yürüyen tartışmalara MHP lideri Devlet Bahçeli de katılmıştı. Bahçeli, ''12 Eylül'de herkesin üzerinde olumsuz kararları bulunan bir kişinin evladını sen İzmir’e aday gösteriyorsun. Tunç Soyer’in CHP adayı olmasını ülkücü kimliği taşıyan hiç kimse kabul edemez, onu belediye başkanı olarak görmez. Devrimci olan hiç kimse bunu kabul edemez. Kim kabul edebilir? 12 Eylül’ün bir avuç yandaşı bunu kabul eder'' demişti.

Bu sözlere yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, "Devlet Bahçeli, adeta bir siyasi kan davası mantığıyla hareket ederek, Türkiye siyasetini çıkmaz bir sokağa, bir kısır tartışmanın göbeğine çekmeye çalışmaktadır" dedi.

"Bizler eğer babalarının yaptıkları nedeniyle çocuklarını sorumlu tutmaya başlarsak, onların soyadları üzerinden siyaseti kurgularsak, halen siyasette bulunan ve babaları hakkında çeşitli iddia ve ithamlar olan onlarca ismi tartışmaya açarız. Bu durumun en çok Devlet Bahçeli'nin işine gelmeyeceği ortadadır. O zaman örneğin 'Türkeş ismi ancak MHP'de ve ülkücü harekette anlamlıdır. Soyadı Türkeş de olsa, Tayyip'in yanına giden ancak kendi gövdesini götürecektir' diyerek Tuğrul Türkeş'in AK Parti'ye gitmesine 2015'te tepki gösteren bir siyasi partinin topyekun bir biçimde AK Parti'ye bitiştirilmesi konusunu gündeme getirmemiz gerekecektir. Eğer Bahçeli, 12 Eylül askeri darbesiyle samimi bir hesaplaşma istiyorsa, yüzleşmeye 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'e, 'Paşam, sizin zamanınızda ben olacaktım ki İstanbul'u desteğinizle uçururdum. Paşam, bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var' diyecek kadar hayran olan yeni ortağı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başlamasını tavsiye ederiz. Bahçeli bir savcıyla uğraşmaya bu kadar meraklıysa, bu ülkenin yurtseverlerine kumpas kurulan Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi savcısı Recep Tayyip Erdoğan ile uğraşmalıdır. Sonuçlarından yararlanılan 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağını çıkartmamaya özen gösteren yeni ortaklarına söz geçirmeye çalışmalıdır."

 

Özel, yazılı açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti, tarihiyle, o tarihin karanlık yönleriyle ve aktörleriyle elbette yüzleşmelidir ve bu yüzleşmeye en samimi katkıyı yapmaya da CHP hazırdır. Bu sürece halen aydınlatılamayan ve Türkiye'nin bir dönemine damga vuran faili meçhul cinayetlerin arkasındaki ilişki ağlarının ortaya çıkarılmasıyla başlanması önerimizdir. Ancak Bahçeli adeta bir siyasi kan davası mantığıyla hareket ederek, Türkiye siyasetini çıkmaz bir sokağa, bir kısır tartışmanın göbeğine çekmeye çalışmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

DAHA FAZLA HABER OKU