Getir, Türkiye’den çekilen Glovo’nun çalışanlarına kapılarını açtı

Getir kurucusu Nazım Salur, Twitter’dan yaptığı açıklamada Türkiye’den çekilme kararı alan teslimat firması Glovo’nun çalışanlarına kapılarının açık olduğunu söyledi

İspanya merkezli teslimat girişimi Glovo’nun aralarında Türkiye'nin de olduğu dört ülkeden çıkma kararı almasının ardından Türk rakip Getir, Glovo çalışanlarına kapılarını açtı. 

BiTaksi ve Getir’in kurucusu Nazım Salur, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bizimle benzer kulvarda Türk tüketicisine hizmet veren ve pazarın büyümesine katkı sağlayan Glovo, Türkiye’den çekileceğini açıklamış. Hizmet verdikleri diğer pazarlarda kendilerine başarı diliyorum. Glovo çalışanlarına da Getir’in kapısının açık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. 

 

Glovo’dan 21 Ocak’ta yapılan açıklamada Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko pazarlarından çıktığını duyurdu. 

Geçen yıl aralık ayında 150 milyon euroluk yatırım alan şirketin CEO’su Oscar Pierre, kararın kendileri için çok zor olduğunu ancak hedeflerinin büyüyebilecekleri ve “teslimat” sektörünün en iyi oyuncuları arasında üst sıraları yerleşebilecekleri bölgelerde var olmak olduğunu söyledi. 

Pierre, “Bu dört piyasadan çıkmak bize, Afrika, Latin Amerika, Güneybatı ve Doğu Avrupa’daki lider pozisyonumuzu güçlendirmek konusunda yardım edecek” dedi. 

Kârlılık hedeflerine 2021 başında ulaşmak istediklerini söyleyen Pierre, çekildikleri ülkelerdeki çalışanlarına “bağlılıkları ve destekleri” için teşekkür etti. 

Günlük 10 bine yakın sipariş teslim eden Glovo Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç farklı şehirde faaliyet gösteriyordu.


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU