Yıl sonu hedefini tutturamayan müdürlere çalışanlar önünde emekleme cezası

Çin'de bir şirketin müdür ve yöneticilerinin yıl sonu satış hedefini gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle yerde emeklerkenki görüntüleri ortaya çıktı

Çin'de bir şirketin yöneticilerinin çalışanlarının önünde sıraya girip yerde emeklediği görüntüler sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Müdür ve yöneticilerin satış hedefini gerçekleştimede başarısız oldukları için yerde emekledikleri açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaletine bağlı Changchun şehrinde yaşanan olay bir restoran şirketinin yıl sonu etkinliğinde gerçekleşti. 

Yerel medyaya konuşan bir şirket çalışanı tüm müdürlerin bu şekilde cezalandırılmak için gönüllü olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 saniyelik görüntüler cumartesi günü Çin'in sosyal medya platformu Weibo'ya bir blogger tarafından yüklendi

Yaklaşık 450 bin takipçli blogger yaptığı açıklamda görüntüleri kendisine şirkette çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir çalışan tarafından gönderildiğini söyledi.

Çalışan, yönetici ve müdürlerin etkinlik yapılan alanın çevresini emekler vaziyette üç kez döndüğünü de açıkladı. Olay sırasında hoparlörlerdense "Sorumlusunun ben olduğuma dair yemin ediyorum" sloganı duyuldu.

Çinli video haber sitesşi Pear'a konuşan bir şiket çalışanı da yöneticilerin bu şekilde cezalandırılmayı gönüllü olduğunu doğruladı. 

Çalışan "Kendi istekleriyle yerde emeklediler. Öyle olmasa kim onları zorlayabilirdi ki?" ifadelerini kullandı.
 


Çok sayıda Weibo kullancısı da olayı eleştirdi. 

Bir kullanıcı yöneticilerin bu cezalandırmayı kabul etmesine ödenecek borçlar ve bakmaları gereken yaşlı aile üyeleri ve çocukların varlığının neden olduğunu öne sürdü. 

Çin'de şirketlerin çalışanlara ağır cezlar vermesi görülmemiş bir olay değil ancak bazen şirketlerin bunu reklam amacıyla gerçekleştirdiği de belirtiliyor

Geçen ocak ayında Tengzhou şehrindeki bir şirketin işçilerinin de sokakta emeklediğini gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı.

Çalışanalrın satış hedeflerini tutturamaması nedeniyle cezalandırıldığı iddi edilse de daha sonra olayın reklam amaçlı yapıldığı ortaya çıkmıştı. 

Şirket daha sonra kamuoyundan özür dilemek zorunda kalmıştı. 

 

Independent Türkçe, Dailymail

DAHA FAZLA HABER OKU