Erdoğan CHP'ye Tunç Soyer üzerinden yüklendi: 60 yıldır değişmediler, marjinalleşip siyasetin denkleminden çıkacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda tüm SMA tiplerinin ilaçlarının karşılanacağını da söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye, milli iradeye saygı duymamıştır. Hep açık oy-gizli tasnifle seçim yapma yoluna gidiyorlar.

Seçim sandığına sahip çıkmakla ırza sahip çıkmayı aynı gören bir anlayışa sahibiz. 

Şimdi tabi bunları yapamıyorlar o ayrı mesele. Ama fırsatını bulsalar, nasıl ki bölücü terör örgütünün arkasında olduğu parti; oyları aldılar istedikleri gibi kullandılar mı, kullandılar. Muhtarları tehdit ettiler mi, ettiler.

Ondan sonra da oyları kendileri istedikleri gibi orada kullanmak suretiyle silme o beldelerde, ilçelerde sandıklardan kendi hesaplarına netice çıkardılar. 

Rahmetli Menderes sandıktan çıktığı halde arkasında CHP'lilerin olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramamıştır. CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor. 

Bugün karşımızda yıllardır iktidardan uzak kalmanın mahcubiyetini yaşayan CHP'nin olması kimseyi aldatmasın.

Yandaşlarıyla cumhur ittifakına karşı ittifak yaptılar. Başaramayacaklar. İş başında bulundukları belediyelerden çok iyi biliyoruz ki bu kılıfın altında yontulmamış bir faşist zihniyet vardır.

Biz sandığın namusunu koruduğumuz sürece CHP'ni o sandıktan çıkma şansı yoktur.

AK Parti ve cumhur ittifakı olarak biz milletimizle gönül bağımızı güçlendirdikçe CHP'nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına inanıyorum.

İnşallah önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının da miladı olacaktır.

Her seçimde olduğu gibi 31 Mart için de sıkı bir hazırlık içindeyiz. 

Arkadaşlarımız oy verme işleminden en az bir saat önce görev yerlerinde bulunmalı ve asla görev yerlerini terk etmemeli.

Sandık müşahitlerimize de büyük görev düşüyor. 

"Soma madenlerini TKİ işletecek, bütün SMA tiplerinin ilaçları ödenecek"

2001 yılında yayınlanan Şeker Kanunu'nda nişasta bazlı şeker kotası yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz geçen yıl bunu yüzde 5'e indirmiştik, şimdi nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5'a düşürüyoruz.

Ülkemizin şu anki kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Türkiye'nin kömür rezervinin toplam değeri ise 300-350 milyar dolar civarında. Hedefimiz bu rezervin tamamını ülkemize kazandırmaktır.

Manisa Soma'daki kömür madenlerinde çalışan kardeşlerimize bir müjdemiz var. 

Rodövans usulüyle çalışılan yerlerde sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu madenler önümüzdeki yıllarda TKİ'ye bağlı şirket tarafından işletilecek.

Bu madenlerde çalışan kardeşlerimiz TKİ'ye bağlı şirkette kadrolu olarak çalışmaya devam edecektir. 

SMA ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik. Karar komisyonda alındı yakında Resmi Gazete'de yayımlanacak.

 

DAHA FAZLA HABER OKU