Donald Trump, Tesla CEO'sunu Edison'a benzetti: İyi roketler yapıyor

ABD Başkanı "Motorların kanatsız, hiçbir şey olmaksızın alçaldığını ve iniş yaptığını hiç görmemiştim" diyerek roket inişlerine açıkça atıfta bulundu

Fotoğraflar: AFP / Kolaj: Independent Türkçe

Donald Trump, Elon Musk'ın “roketlerde başarılı olduğunu” ve korunması gerektiğini söyledi.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında CNBC'ye verdiği yeni bir röportajda ABD Başkanı, roket şirketi SpaceX'e hayretini dile getirdi ve Musk'ın “büyük dahilerimizden biri” olduğunu söyledi.

Trump, “Son zamanlarda onunla konuştum, roketleri de o yapıyor. (...) Roketleri seviyor. (...) Bu arada, gerçekten de iyi roketler yapıyor” ifadelerini kullandı.

ABD başkanı, SpaceX'in kendi kendine iniş yapabilen ve böylece gelecek görevlerde tekrar kullanılmasına olanak sağlayan, (Trump'ın "motorlar" diye bahsettiği) roketler tasarlama çalışmalarını övgüyle karşıladı.

Trump, “Motorların kanatsız, hiçbir şey olmaksızın alçaldığını ve iniş yaptığını hiç görmemiştim" diye devam etti ve ekledi: "Bunu daha önce hiç görmediğimi söyledim."

CNN'in röportajcısı, Musk'ın diğer şirketi Tesla'nın artık GM ve Ford gibi geleneksel otomobil şirketlerinden daha büyük olduğunu söyledikten sonra ABD başkanına Musk'la ilgili fikirleri sorulmuştu.

SpaceX'ten bahsettikten sonra Trump, Musk'ı övmeye devam etti ve “Büyük dahilerimizden biri, dehamızı korumalıyız” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı sözlerine, “Biliyorsunuz, Thomas Edison'u korumak zorundayız ve ilk ampulü, tekerleği ve tüm bu şeyleri ortaya çıkaran bu insanları korumalıyız. (...) Ve o çok akıllı insanlarımızdan biri ve biz bu insanları el üstünde tutmak istiyoruz” diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçmişte Musk da Thomas Edison'ı övmüştü. Edison, Musk'ın elektrikli otomobil şirketinin ismini aldığı bilim insanı Nikola Tesla'nın rakibiydi.

Trump ayrıca Musk'ın “ABD'de çok büyük bir tesis inşa ettiğini” ve bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi: “Çünkü biz ona yardım ediyoruz, o yüzden onun da bize yardım etmesi gerekiyor."

Musk son zamanlarda Trump hakkındaki fikirleri konusunda büyük ölçüde sessizliğini korusa da ikili geçmişte fikir ayrılıklarına düşmüştü. Musk 2017'de, Paris iklim anlaşmasından çekilme kararının ardından ABD başkanının danışmanlığını bırakmıştı.

O günlerde Twitter hesabından, “Başkanın danışmanlar konseylerinden ayrılıyorum. (...) İklim değişikliği gerçek. Paris'i bırakmak Amerika ya da dünya için iyi değil” diye yazmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU