İdlib’de Esad güçlerine saldırı: 40 rejim askeri öldü, 80’i yaralandı

Suriye’de silahlı gruplar, gece saatlerinde Esad güçlerine saldırdı. Rusya, saldırıda 40 rejim askerinin öldüğünü duyurdu. Saldırının ardından Esad güçleri, bölgeyi terk etti

Saldırının ardından Esad güçleri bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı / Fotoğraf: Xinhua (Arşiv)

Suriye’de bulunan Rusya Uzlaşma Merkezi, İdlib kentinde gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda 40 rejim askerinin öldüğünü, 80’inin yaralandığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı birimden yapılan açıklamada, saldırıdan dolayı İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde bulunan Esad güçlerinin geri çekildiği aktarıldı.

Rusya Uzlaşma Merkezi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Suriye ordusu, "Türkistan" grubu tarafından 2'si zırhlı 20 silah yüklü araç ve ağır silahlarla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde gerçekleştirilen saldırı sonrası, İdlib'in güneydoğu bölgelerinden çekildi. Çatışma sırasında silahlı gruptan 50 kişi öldürüldü, 90'ı yaralandı. Suriye hükümetinden 40 asker ölürken, 80'i yaralandı"

SANA: Nusra saldırdı

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA), silahlı grupların, rejim güçlerinin bulunduğu Eltah, Ebu Harif ve Semeke’ye ağır silahlar ve bombalı araçlarla saldırdığını kaydetti.

Askeri bir yetkiliye dayandırılan haberde, saldırının eski adıyla Nusra Cephesi olan Heyeti Tahrir Şam tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

SANA, ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Silahlı gruplar, saldırının ardından İdlib'deki iki yerleşim bölgesini ele geçirdi.

Öte yandan Halep’te 50 silahlı milis, Suriye hükümet güçlerine eş zamanlı saldırı girişiminde bulundu.

Hava saldırılarında 2 günde 39 sivil öldü

Öte yandan Esad güçleri ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne gece geç saatlerden bu yana düzenlediği saldırılarda 8, son iki günde ise toplam 39 sivil öldü.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, gece geç saatlerden bu yana İdlib'in güneyindeki Serakib ilçesi ile Tel Debis, Cuzef, Ernebe ve Tel Nebi Eyyüp köylerine, Halep'in batı ve güney kırsalındaki İkarda, Leyramon ve Raşidin bölgelerine, Han Tuman beldesi, Keferhamra ve Halsa köylerine hava saldırısı düzenledi.  

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Ernebe'de aynı aileden 2'si çocuk 1'i kadın toplam 3 ve Serakib'de 5 olmak üzere, toplam 9 sivil hayatını kaybetti.

Saldırılar devam ettiği için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Son iki günde yapılan saldırılarda ölen sivillerin sayısı ise 39'u buldu.  

Bu arada hava saldırılarından kaçan sivillerin, Halep ilinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kalan kırsal kesiminden Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü sürüyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU