Açlık Oyunları’nın hayranları serinin yeni kitabına tepki gösterdi: Şaka mı yapıyorsunuz?

Kitap orijinal üçlemenin 64 yıl öncesinde geçiyor

2012'de gösterime giren Açlık Oyunları film serisi 2015'te son bulmuştu (IMDb)  

Açlık Oyunları’nda (The Hunger Games) yaşananların öncesini anlatacak The Ballad of Songbirds and Snakes, hayranlardan olumsuz tepkiler aldı.

Suzanne Collins’in kitabının büyük ölçüde Başkan Snow’un (film serisinde Donald Sutherland canlandırmıştı) gençliği etrafında kurulu olduğunu öğrenen okuyucular durumdan memnun değil. 

 

 

Kitap, orijinal Açlık Oyunları romanlarından 64 yıl öncesinde geçiyor ve Entertainment Weekly’nin yayımladığı bir bölüme göre Başkan Snow, “ayrıcalıkla doğmuş bir genç ama daha fazlasını arıyor, sonradan dönüştüğü adamdan çok daha farklı bir karakter. Burada arkadaş canlısı. Alımlı. Ve en azından şimdilik, bir kahraman.”

Konu seçimine öfkelenen hayranlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Bir kişi, “Gerçekten bunu kim istedi? Anlatılabilecek onca hikaye arasında Snow’unki kimsenin ilgilenmeyeceği tek hikaye” diye yazarken, bir başka kişiyse şunları söyledi:

Bir sonraki Açlık Oyunları’nın lanet Başkan Snow hakkında olması ve onu ‘yanlış anlaşılmış bir kahraman’ olarak resmetmesi kadar hiçbir şey beni hayal kırıklığına uğratamazdı. Şaka mı yapıyorsunuz? İlgileneceğim son şey faşist bir diktatörün trajik bir geçmişi olduğu için insanlaştırılması.

Bir diğer kullanıcıysa şöyle yazdı:

Yeni Açlık Oyunları kitabının lanet Başkan Snow’a odaklanacak olması beni çok kızdırıyor. Gerçekten bu ‘boomer’ kimin umurunda? Orijin hikayesi yazılabilecek çok daha iyi karakterler var.

Collins’in üçlemesi 2012-2015 yılları arasında çıkan 4 filme uyarlanmıştı. Jennifer Lawrence, gençlerin eğlence için ölümüne savaşmak zorunda bırakıldıkları distopik bir dünyada geçen kitabın hapsedilmiş başkarakteri Katniss Everdeen’i canlandırmıştı.

Henüz bir film için herhangi bir plan duyurulmuş değil fakat geçen yaz yeni kitap duyurulduğunda Lionsgate Başkanı Joe Drake şöyle demişti:

Açlık Oyunları filmlerine ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz ve Suzanne’ın yeni kitabının yayımlanmasını dört gözle bekliyoruz. Yazım süreci esnasında onunla iletişimi sürdürdük ve film için yakinen çalışmak istiyoruz.

Kitabın mayıs ayında yayımlanması bekleniyor. 

NME

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU