Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Alevilik İslam’ın bir parçasıdır; sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum

Karamollaoğlu, “Bilim Sanat Vakfı'na yapılan doğrudan doğruya siyasi hesaplaşma” değerlendirmesi yaptı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme dair soruları  bir TV kanalında gündeme dair açıklamada bulundu.

Karamollaoğlu cemevlerinin statüsüne dair, “Alevi ileri gelenleriyle geldiğim noktada Alevilik İslam dininin bir parçasıdır” diyerek, “Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum” görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu, Haber Global’den Senem Toluay’ın sorularını yanıtladı; gündeme dair açıklamada bulundu.

Cemevlerinin statüsü ile ilgili olarak Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Alevi ileri gelenleriyle geldiğim noktada alevilik İslam dininin bir parçasıdır. Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan beri cemevleri dahil tekkeler kapatılmış. Bu durum bir bütün olarak uzlaşılması gerek. İzmir'de alınan kararla ne maksatla alınıyor. Diğer tekkeler de bu şekilde gündeme gelirse ne diyeceksiniz?

“BİSEV’e yapılan siyasi hesaplaşma”

Bilim ve Sanat Vakfı’ndaki süreci de değerlendiren Karamollaoğlu, “Vakıflara böyle müdahale edilemez. Eğer vakıfta suç işleniyorsa savcıları görevlendirir daha sonra bir karar alırsınız. Ama hislerle bu iş bu şekilde gitmez. Suçları ispat edilemeyen kişiler suçsuz olduğu anlamına gelir. Bilim Sanat Vakfı'na yapılan doğrudan doğruya siyasi hesaplaşma” dedi.

“Cumhur İttifakı yüzde 50’yi ihtimalini kaybetti”

Millet İttifakı’na devam edeceklerini kaydeden Karamollaoğlu, “Cumhur ittifakı artık yüzde 50'yi bulma ihtimalini kaybetti. Yapılan anketlerde bu açıkça görülüyor” iddiasını dile getirdi.

 

Haber Global

 

DAHA FAZLA HABER OKU