Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrailli polise bağırdı: Çık dışarı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kudüs'teki Aziz Anne Kilisesi ziyareti esnasında İsrail güvenlik görevlileri ile tartıştı

Fotoğraf: Twitter

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dünya Holokost Forumu'na katılmak için İsrail'e gitti.

42 yaşındaki Fransız liderin İsrail temasları, bir dizi aksilik ve gerilimi de içinde barındırmışa benziyor.

Önce İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya Devlet Başkanı" olarak lanse etti.

Macron görüşmenin ardından Kudüs'teki Aziz Anne Kilisesi'ni ziyaret etti.

Söz konusu Fransız Katolik kilisesi aynı zamanda Fransa toprağı olarak biliniyor.

Macron buraya yaptığı ziyaretini sonlandırdıktan sonra İsrailli bir polisle kilise kapısında tartıştı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Fransa Cumhurbaşkanı'nın İngilizce konuştuğu, polislere bağırdığı ve çok öfkelendiği görülüyor.

"Kuralların ne olduğunu mükemmel bir şekilde biliyoruz" diyen Macron'un, daha sonra kameraların kayıtta olduğunun farkına varıp kalabalık içindeki bir başka kişiye "Yaptıklarınız için minnettarız" dediği işitiliyor.

Neye ve neden kızdığı ile ilgili Fransa ve İsrail medyasına yansımış henüz bir bilgi olmadığı gibi iki ülkenin resmi makamları da bir açıklama yapmadı.

Sosyal medyaya yayılan videoda Macron'un sarf ettiği dikkat çekici cümlelerden biri de "Önümde yaptığınızdan hoşlanmadım" oldu.

Videonun sonuna doğru Macron'un tartıştığı polise "Çık dışarı" diye bağırdığı duyuluyor.

AFP'ye konuşan yetkililer benzer bir manzaranın 1990'lı yılllarda dönemin devlet başkanı Jacques Chirac ile İsrailli yetkililer arasında yaşandığını anımsattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU