Trump, Irak ile Suriye'yi karıştırdı; Suriye'deki 'güvenli bölgeyi koruduğu' için IKB Başkanı Barzani'ye teşekkür etti

Davos'ta IKB Başkanı Barzani ile görüşen ABD Başkanı Trump, Barzani'nin Suriye'deki 'güvenli bölgeyi koruduğunu' ifade etti.

Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani ile Davos’ta görüştü.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 50’inci Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya gelen Trump ve Barzani, Irak ve bölgenin istikrarı için çabaların yoğunlaştırılmasının yanı sıra iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasını ele aldı.

Trump, güvenli bölgeyi Barzani’nin koruduğunu düşünüyor

Görüşmenin ardından ikili gazetecilerin sorularını yanıtlamak için salona geldi.

Trump, burada yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinden askerlerin çekilmesinin ardından Türkiye ile iyi bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Ancak Trump, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen kuzey bölgesi ve petrol sahaları için Barzani’ye teşekkür etti.

 

Trump, konuşması sırasında Barzani’ye dönerek, “Buraya sözde güvenli bölge dendi. Bu bölgeyi olabildiğince güvenli tuttuğunuz için size teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz orada petrol var. Askerlerimizi petrol için bıraktık çünkü petrolü alıyoruz. Çok iyi bir şekilde koruyoruz. Aynı zamanda binlerce IŞİD’li esir var. İlginç bir bölge ancak harika ilişkilerimiz var. Teşekkür ederim Sayın Başkan"

 

IŞİD ile savaşta ABD’nin destekleri için Trump’a teşekkür eden Barzani İSE, "Davos’ta bir araya geldiğimiz bu vesile ile size teşekkür ederim. Biz önemli ortaklarız. Başkanlığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkürler, birlikte IŞİD’i yendik. Kürdistan halkı adına desteklerinizden dolayı size şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU