Hintli Rapunzel 1.90'lık saçıyla Guinness'e girdi

Arkadaşlarının “Rapunzel” ismini taktığı genç kız, yaşadığı acı deneyimin ardından 11 yıldır kuaföre gitmediğini söyledi

Nilanshi Patel 2018'de de aynı rekoru kırmıştı (AFP)

Rapunzel yalnızca bir halk masalı olabilir. Ama saçları gerçek.

17 yaşındaki Nilanshi Patel, olumsuz bir kuaför deneyiminin ardından saçlarını kesmeyi bıraktı. Hintli genç kız, uzun süredir “dünyanın en uzun saçlı genci” unvanına sahip.

Gujarat eyaletindeki küçük Modasa kasabasında yaşayan Patel, saçlarıyla kendi rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Saçlarının uzunluğu 190 santimetreye ulaşan genç kız, 2018’de de rekor kırmıştı. O yıl saçlarının uzunluğu yaklaşık 170 santimdi.

DailyMail’de yer alan habere göre arkadaşlarının “Rapunzel” ismini taktığı genç kız, yaşadığı acı deneyimin ardından 11 yıldır kuaföre gitmediğini söyledi.
 

 

"6 yaşındayken kuaförde korkunç bir deneyim yaşadım, o zamandan beri saç kestirmekten korkuyorum” diyen Patel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ebeveynlerim isteğimi kabul etti ve böylece buklelerim bana uğur getirmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patel saçlarının yerle temas etmemesi için topuklu ayakkabı giymek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra, saç bakımını her genç kadar önemsediğini söylüyor; tabii annesi Kaminibenat’ın yardımıyla... 

Saçlarını her hafta yıkadığını, hafta bir ya da iki kez de annesinin gizli bir tarifiyle nemlendirdiğini söyleyen Patel, taramanın ve kurutmanın toplam bir buçuk saat sürdüğünü aktardı.

Patel ayrıca, saçlarını güneşin ya da kurutma makinesinin yardımıyla kuruttuğunu belirtti ve ekledi:

Çoğu zaman örüyorum. Arkadaşlarımla oynarken ya da başka durumlarda topuz yaptığım da oluyor. Ancak yüzerken çok zorlanıyorum.

Öte yandan Metro.co.uk’in aktardığına göre Patel, dünyanın en uzun saçları rekoruna sahip değil.

Söz konusu rekoru, Çinli Şie Qiuping Mayıs 2014’te kırmıştı. Şie’nin saç uzunluğunun yaklaşık 5 metre olduğu belirlenmişti.

 

Independent Türkçe, DailyMail, Metro.co.uk

DAHA FAZLA HABER OKU