İBB’den kar uyarısı: Yarın öğle saatlerinde yağış başlayacak

İBB, İstanbul’da yarın etkili olması beklenen kar yağışı için bir açıklama yaptı. Açıklamada, öğle saatlerinden itibaren kar yağışının görüleceği, bir günlük yağışın ardından buzlanma ve don beklendiği belirtildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da yarın öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Belediyenin İstanbulluları uyardığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin yarın (23.01.2020 Perşembe) Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilirken, İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (40-60km/s) beraberinde sıcaklıkların da kar değerlerine gerilemesi bekleniyor. Özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklenen yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, yüksek kesimlerde (Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy vb.) kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

Belediye ekiplerinin kar yağışına karşı ana cadde ve meydanlarda hazır bekletildiği belirtilen açıklamada, “Yağışın ardından açacak gökyüzü nedeniyle havanın ayaz yapması, bu nedenle köprü ve viyadükler başta olmak üzere yollarda kırağı (gizli buzlanma) ve don olayları yaşanması bekleniyor” denildi.

Açıklamada, sürücülerin kar lastiği kullanması, yollardaki buzlanma uyarılarına dikkat etmesi istenirken, ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da uyarı yapıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU