Barok müziği Türk halk müziğiyle buluşturan konser: Evlerinin Önü Klavsen

Konser 25 Ocak’ta Pera Müzesi’nde gerçekleşecek

(Pera Müzesi)

Pera Müzesi, “Pera’da Camerata” başlıklı konser serisine, piyanist ve besteci Hakan Ali Toker’in Barok müzik ve Türk halk müziğini buluşturan “Evlerinin Önü Klavsen” başlıklı performansıyla devam ediyor.

Pera Müzesi, Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlediği, klasik müziği odağına alan "Pera’da Camerata" konser serisinin 4’üncüsünde piyanist ve besteci Hakan A. Toker’i ağırlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klasik Batı müziği, Türk müziği ve Caz üzerine yoğunlaşan sanatçı, 25 Ocak Cumartesi günü müzede gerçekleşecek etkinlikte, “Evlerinin Önü Klavsen” adlı güncel projesiyle müzik severlerin karşısında olacak. Barok müzikle Türk Halk müziğini yan yana getiren konserde dinleyiciler, iki farklı “geleneksel” müzik türünün birleşiminden doğan yepyeni bir üretime tanıklık edecek.

“Pera’da Camerata” kapsamında her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen “Atölyede Sohbet” programındaysa Hakan Ali Toker, farklı türlerin sentezinden oluşan eserleriyle müzikte gelenek ve yenilik kavramlarını konuşmak üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

 

Etkinlik Programı
16.00 – 16.45   Atölyede Sohbet
17.00 – 18.00   Konser

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU