Martı scooterları, “Anadolu-1” adıyla İstanbul’dan sonra tüm Türkiye’ye yayılıyor

İstanbulluları kısa mesafe trafik çilesinden kurtaran Martı, yüzde 100 yerli Anadolu-1’i tanıttı. Yeni scooterlar mart ayından itibaren Türkiye genelinde kullanılmaya başlanacak

Fotoğraf: Twitter/@egirisim

İstanbul trafiğine “mikro taşımacılık” alternatifi getiren scooter kiralama platformu Martı, yerli elektrikli scooter’ı Anadolu-1‘i tanıttı. 

Martı scooterları gibi Türk mühendisler tarafından geliştirilen Anadolu-1, Mart 2020’den itibaren Türkiye’nin tüm cadde ve sokaklarında olacak.

martı
Martı, yeni scooterları bir basın toplantısı ile tanıttı. Fotoğraf: Twitter/@egirisim

 

Martı’nın kurucuları Sena Öktem ve Oğuz Alper Öktem, düzenledikleri basın toplantısında, Anadolu-1 için öncelikle lokasyon, şarj ve hız seviyelerini anlık olarak takip etme imkânı sağlayan yazılımının yapıldığını, daha sonra yüzde 100 yerli üretime geçildiğini söyledi. 

Tümsek, çukur ve engebelerde minimum titreşimle yolculuk imkânı sağlayan Anadolu-1 ile 250W motor gücü ile saatte 25 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Optimal hız limiti ise 18 kilometreye sabitlendi. 

Martı için ekim, kasım ve aralık aylarında 4,85 milyon dolar para yaktıklarını söyleyen Öktemler, şase ve motoru Türkiye şartlarına göre tasarlanan Anadolu-1’in 15 dereceye kadar yokuş çıkma kabiliyeti kazandığını da aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralık ayında Independent Türkçe’ye konuşan Oğuz Alper Öktem, ABD’ye gerçekleştirdiği bir iş seyahati sırasında gördüğü paylaşımlı scooter fikrinden etkilendiğini, sekiz ay süren finansman bulma sürecinin ardından Ekim 2018’de Martı şirketini kurduğunu söylemişti. 

Öktem, Mart 2019’da İstanbul sokakları ile buluşan scooterların, elektronik aksamları ve şaseleri dahil tüm sistemin Türkiye’de üretildiğini belirtmişti. 

Trafikteki araçların yüzde 40’ının, 5 kilometreden daha kısa mesafe gitmek için yolda olduğunu belirten 28 yaşındaki girişimci, Martı'nın aylık 1-1,5 milyon dolar zararda olduğunu, bu kaybı öngördüklerini, dört sene sonra kâra geçmeye başlayacaklarını söylemişti. 

Sistem nasıl çalışıyor?

Kullanıcı, Martı uygulamasını akıllı telefonuna indirdikten sonra kayıt olmak zorunda. 

Çıkan harita, kullanıcıya en yakın mesafede park edilmiş scooterları gösteriyor. 

Telefonda beliren kod, uygulama ile okutulduktan sonra aracın kilidini açılıyor ve sürüş başlıyor. 

EO3hCkyWkAEK5tM.jpg

Yeni üretim Anadolu-1'de İstanbul Kartlar da kullanılabilecek. Fotoğraf: Twitter/@egirisim

 

Varış noktasına ulaşıldığında araç kilitlenmek ve fotoğrafı sisteme yüklenmek zorunda. 

Yolculuğa başlamak 1,99 lira, dakikası da 0,59 lira. Dolayısıyla 10 dakikalık bir sürüşün ücreti 7,89 lira oluyor. 

Yeni üretim Anadolu-1'de İstanbul Kartlar da geçerli olacak

 

Independent Türkçe, egirisim.com

DAHA FAZLA HABER OKU