ABD’li meteorolojistler uyardı: Ağaçlardan iguana düşebilir

Buzun eriyerek hayvanların saldırabileceği yönünde uyaran uzmanlar katı ve cansız yaratıklara yaklaşmamayı öneriyor

Florida eyaletinde benzer uyarılar daha önce de yapılmıştı (Reuters)

Hava tahminlerinde şunu söylemek biraz sıra dışı: Soğuk hava kitlesi beraberinde... iguana yağışı getirebilir.

ABD'nin Florida eyaletinde salı günü meteorologların yaptığı açıklamada vatandaşlara düşen sürüngenlere dikkat etmeleri uyarısında bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulusal Hava Servisi'nin uyarısı, ABD'nin güney eyaletinde sıcaklık seviyesi alışılmadık biçimde -1 dereceye düşünce verildi.

İguanaların kanını dondurmaya yetecek denli soğuk hava, hayvanların yaşadığı ağaçlardaki dengesini kaybederek yere düşmesine neden olabilir.

Ulusal Hava Servisi'nin Miami ofisinin Twitter'da paylaştığı mesajda, "Bu genelde öngördüğümüz bir durum değil ama bu gece hava sıcaklığı yaklaşık -1 ve 4 dereceye indiğinde ağaçlardan düşen iguanalar görürseniz şaşırmayın" ifadeleri yer aldı.

Brrrr.

Servis'in uyarısı muhtemelen hayli yerinde: Yetişkin erkek iguanaların yaklaşık 152 cm uzunluğa ve yaklaşık 9 kg ağırlığa ulaşabildikleri düşünüldüğünde, yere düştüklerinde altlarında bulunan kişiler için tehlike oluşturmaları ihtimal dahilinde.

Uzmanlar ayrıca bölge sakinlerinin fark ettiklerinde hareketsiz ve soğuk yaratıklara yaklaşmamasının iyi olacağını söyledi: Beklenmedik bir anda canlanıp saldırabilirler.

Florida Balık ve Yaban Hayatını Koruma Komisyonu'ndan Kristen Sommers, geçen yıl Washington Post'a yaptığı açıklamada, "Her vahşi hayvan gibi, kendini savunmaya çalışacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU