Hafter güçleri, Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nı grad füzeleriyle vurdu

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen Libya Konferansı'nda tarafların ateşkese uyacağı belirtilmişti. Hafter güçleri, dün de bazı noktalara saldırı düzenlemişti

Fotoğraf: twitter/@mitigaAirport

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter güçlerine bağlı milislerin, Trablus'un dünyaya açılan kapısı Mitiga Havalimanı’nı grad füzeleriyle vurduğunu açıkladı.

UMH Sözcüsü Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, Hafter milislerinin Mitiga'yı 6 grad füzesiyle vurduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ateşkesin defalarca ihlal edildiğine dikkati çeken Kununu, saldırının havalimanındaki seyrüseferi açık bir şekilde tehdit ettiğini vurguladı. 

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla 19 Ocak'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen uluslararası konferansta tarafların kapsamlı bir plan üzerinde anlaştığı belirtilmişti.

libya-aa.jpg
Fotoğraf: AA

 

Libya Konferansı'nın sonuç bildirgesinde, Libya’ya silah ambargosu uygulanması ve çözüm sürecini harekete geçirecek adımların atılmasının yanı sıra mevcut ateşkesi kalıcı hale getirmek amacıyla UMH ve LUO'dan 5’er subayın yer alacağı askeri bir komite oluşturulmasına karar verildiği bilgisi yer almıştı.

UMH'ye bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab (Öfke Volkanı) Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, dün Hafter güçlerinin Trablus'un güneyindeki Ayn Zara, Selahaddin ve Remle cephelerinde rastgele havan ve roket atışı yaparak ateşkesi ihlal ettiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU