Marvel’ın yeni dizisinden sızan fotoğraf X-Men’in gelişinin ipucunu veriyor

Anlaşılan mutantları evrene getirme planları hayata geçirilmeye başlandı

Yeni bir Marvel projesinin setinden sızan bir fotoğraf X-Men’in, Marvel Sinematik Evreni’ne gelişinin emaresi olabilir.

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Temmuz 2019’da mutantların serinin parçası olacağını duyurmuş fakat o zaman daha fazla detay vermemişti.

Daha sonra X-Men’in görücüye çıkmasının, 2020’nin ortalarında başlaması öngörülen 6. Evre’ye kadar gösterime girmeyecek, Avengers’ın dönüşünü de içerecek bir filme denk gelebileceği bildirilmişti. Bazı haberler Wolverine’in henüz 5. Evre devam ederken geleceğini öngörmüştü.

X-Men’in gelişinin ipuçlarının başrolde Richard Madden ve Angelina Jolie’nin rol aldığı Eternals’ta ve yeni dizi WandaVision’da verilebileceğine işaret eden teorilerin ardından, görünüşe göre stüdyonun patronları X-Men’i saflarına katma planlarını uygulamaya resmi olarak başladı. Wolverine ve diğerlerinin The Falcon and The Winter Soldier’da rol alacağı ayrıca doğrulanmış oldu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The flag of Madripoor has been seen in the set of #TheFalconAndTheWinterSoldier - Thanks to Twitter user Luke Hatcher, it seems that a portion of The Falcon and The Winter Soldier will take place on the fictional island of Madripoor! - This island is pretty important in some X-Men comics! / La bandera de Madripoor fue vista en el set de “Falcon And The Winter Soldier” - Gracias al usuario de Twitter, luke Hatcher, parece ser que parte de la serie de “Falcon And The Winter Soldier” tomara lugar en la isla de Madripoor - Esta isla juega un papel importante en algunos comics de X-Men y es importante para los mutantes • • • #marvel #marvelstudios #mcu #ucm #marvelcomics #ironman #avengers #avengersendgame #avengersinfinitywar #thor #captainamerica #captainmarvel #spiderman #scarlettjohansson #natasharomanoff #spidermanfarfromhome #disneyplus #robertdowneyjr #chrisevans #brielarson #Ryanreynolds #disneyplus

The Geek Power (@the_geek_power)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Nereden mi biliyoruz? Çünkü setten sızan bir fotoğraf X-Men çizgi romanlarının merkezinde bulunan bir yerin sembolünü gösteriyor: Madripoor’un bayrağı.

Çizgi roman serisinde Madripoor, Singapur’a yakın kurgusal bir ada. Bu yerin çizgi romanlara girişi 1983’e dayansa da, o dönemden bu yana ada Marvel evreninde önemli bir konum olmaya devam etti, özellikle Wolverine’e odaklanan çizgi romanlarda.

İşin asıl önemli yanıysa adanın bir zamanlar, Charles Xavier’in, mutantlara ev sahipliği yapmış malikanesinin bulunduğu yer olması.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Black Panther’deki Wakanda gibi Madripoor, “her zaman bağımsız kalmış”, “çok sıkı korunan bir sığınak” olarak betimleniyor.

Bu tabii ki X-Men’in The Falcon and The Winter Soldier’da görüneceğini doğrulamaktan uzak ama Feige’in, karakterlerin gelişine zemin hazırladığını gösteriyor.

Geçen sene Empire’a verdiği bir röportajda Feige, çocuklar için ileri düzeyde travmatik olacağı için çıkarılmış bir Avengers: Endgame sahnesinin detaylarını vermiş ve Comic-Con’da, gişe rekortmeni filmde tek başına Thanos’u alt edebilecek Yenilmez’in kim olduğunu açıklamıştı.

Feige ayrıca Gwyneth Paltrow’un, kendisiyle 5 filmde beraber oynamış olmasına rağmen Samuel L. Jackson’ın Marvel Sinematik Evreni’nde olduğunu bilmediğini açıklamıştı.

The Falcon and The Winter Soldier bu sene sonuna doğru Disney+’ta başlayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU