Jude Law, “Dumbledore” rolü için Harry Potter’ın yaratıcısı J. K. Rowling’den ders almış

Oyuncu, karakterle ilgili öğrendiklerini yeni filmde kullanmayı hedefliyor

Uzun ve seçkin kariyeri boyunca Jude Law, uzaylı süper caniden Sherlock Holmes’un sadık yoldaşına kadar çeşitli karakterler canlandırdı. Ama daha genç izleyicilerin çoğu onu Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları’ndaki (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) genç Albus Dumbledore rolünden tanıyor.

Law yakın zaman önce verdiği bir röportajda, ikonik rolün seçmelerine katılmanın getirdiği heyecanı şöyle anlattı:

Çocuklarıma Harry Potter okudum, onları filmlere götürdüm ve Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’a (Fantastic Beasts and Where to Find Them) bayıldım. Ne zaman ve nerede hatırlamıyorum ama bir anda biri ‘Bir Dumbledore’a ihtiyaçları olacağını biliyorsun’ dedi. Bir süredir yapmadığım şekilde bir deneme sürecine girdim ve bu eğlenceliydi çünkü role tamamen adanmanız gerektiğini hissediyordunuz. Rolü alıp arkanıza yaslanamazdınız çünkü Albus Dumbledore rolüyle birlikte çok büyük bir sorumluluğu da alıyorsunuz.

Gerçek bir hayrana yakışacak şekilde, Jude Law’un rolü oynamakla ilgili en iyi anlarından biri henüz Fantastik Canavarlar filminin setine dahi gitmeden yaşandı, Harry Potter evreninin mimarı J.K. Rowling’le bizzat tanıştığında...

Sanırım hazırlanma sürecindeki güzel anlardan biri J.K. Rowling’le çalışmaktı. Bana bu müthiş karakterin tüm hikayesini anlattığı bir öğleden sonra geçirdik. İçeri girdiğinde çay içiyordu. Ayağında inanılmaz yüksek topuklular vardı. ‘Peki, senin için sorun olmayacaksa ayağa kalkacağım dedi.’ Ardından neredeyse üç saat boyunca ayakta kaldı, oradan oraya yürüdü ve sürekli konuştu – ve hikaye açığa çıktı, hikaye adeta onunla yaşıyor. Bense oturuyor, mevcut filmde (Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları)  tamamını kullanmaya fırsat bulamamış olsam da notlar tutup karakterle ilgili bu müthiş içgörüyü almaya çalışıyordum. Gelecek seneyse bir başka film (Fantastik Canavarlar 3) yapacağız. Onunla birlikte gelen yeni şeyler olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hogwarts’ın en sevilen müdürünü oynamanın ne kadar büyük bir keyif olduğunu vurgulayan oyuncu, "Büyülü güçleri olan birini canlandırmanın olağanüstü bir yanı var. Olsaydı nasıl olurdu anlamaya çalışıyorum. Ama öte yandan Albus’un üzücü bir yanı da var. Canlandırmanın bir ayrıcalık olduğu harika bir edebi karakter" diye konuştu. 

Bir hayran olduğunuzu ve bizzat Rowling’den serinin en büyüleyici karakterlerinden biri hakkındaki en derin sırların bir kısmını herkesten daha önce öğrenme fırsatı bulduğunuzu hayal edin. Law, yazarın kendisiyle paylaştığı sahne arkası Dumbledore bilgilerini gelecek Fantastik Canavarlar filminde paylaşabileceği için heyecanlı görünüyor. 

Movieweb

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU