“Filmimi alıp çadır tiyatrolarında Anadolu’yu gezebileceğimi düşünüyorum”

MARS Group ile yapımcılar arasındaki kriz sürerken Cem Yılmaz rest çekti. Duygusal biri olduğunu belirten Yılmaz, bir tuhaflık sezerse filmini alıp çadır tiyatrolarında Anadolu’yu gezebileceğini söyleyerek sinema salonu zincirine gözdağı verdi

Aralarında Cem Yılmaz'ın da bulunduğu yapımcılar ile MARS Entertainment Group arasındaki "Mısır krizi" hala çözülemedi.

Oyuncu, komedyen ve yapımcı Cem Yılmaz, MARS Entertainment Group ile yapımcılar arasındaki gelir dağılımı eşitsizliğine ilişkin Molatik TV'ye konuştu.

“Ben zurnanın son deliğiyim”

Yılmaz, sürekli kendisi dahil birkaç kişinin isminin ön planda olmasına ilişkin şu sözleri söyledi:

“Ben zurnanın son deliğiyim, bir unvanım yok. Sinemadan bahsedilirken emekçilerden, yapımcılardan, patronlardan bahsedilir. Ben bu klasmanlardan hiçbirine net bir şekilde oturmadığım için ve magazinel tarafta ‘Patron ve tuzu kurular. Tuzu kurular ve purosu’ bölümüne daha yakın görüldüğüm için, çok kolay dayak yediğim bir yer oluyor.” 

 

 

"Yapımcı denilince zihnimizde elinde purolu, viskili insanlar canlanıyor"

Yılmaz, yapımcılar denilince akla direkt elinde purolu, viskili , "Türk sinemasına ne yapacağız bakalım?" diye soran kişilerin gelmesini de eleştirdi. Herkesin emeğinin kutsal olduğunu söyledi, başkasının derdi için de dertlenebilen bir insan olduğunu söyledi.

"Bir şeyin mücadelesi verilecekse, gücümü kutsallaştırmam. Biz eninde sonunda filmimiz izlensin istiyoruz" diyerek, ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Cem Yılmaz, filmler para kazanmazsa daha iyilerinin üretilmesinin beklenemeyeceğini de savundu. Yılmaz, her filmi sonrasında “Cem abi gene götürdün!” şeklindeki eleştirilere de tepki gösterdi. 

 

Kendisinin duygusal biri olduğunu vurgulayan Cem Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Cem abi bir kişi, ben götürsem ne olur götürmesem ne olur? Seyirci hatırı sayılır bir para ödüyor sinema biletine. Ben Twitter’a kızgınlıkla yazdım ama doğru bir fikirdi: Var mısın bileti şu kadar yapmaya? Bu dürüst bir şey. Çünkü ben seyircinin fedakarlık yaptığını düşünüyorum. Evinden kalkıp filmime gidip bilet alıyor. Benimle olan ilişkisi böyle. Bu insanı arada başka bir mekanizma sömürdüğü zaman rahatsız oluyorum. Sinema bambaşka bir işletme. Ben bambaşka bir yapıyım. Ben küçük odamda, evimde yazarken ‘sanat’ yaptığımı düşünüyorum ama iş birden ekonomiye dönüyor… Bunlar işin gidişatı ama o gidişatta bir tuhaflık olduğunu sezersem filmimi alıp çadır tiyatrolarında bütün Anadolu’yu gezebileceğimi düşünüyorum. Ben duygusal bir insanım. Ama mekanizma öyle değil ki… Bazıları diyor ki, “Bizim filmlerimiz salonlara girmezken sen neredeydin?” Yahu neredeydin olur mu, setteydim, ne demek neredeydin? Laptopun başındaydım, film yazıyordum. Bana sorulacak soru mu bu?”

 

Cem Yılmaz’dan takipçisine “piyano jesti”

Bu arada oyuncu, kendisinden piyano isteyen bir takipçisine verdiği sözü de tuttu. Geçtiğimiz günlerde bir Güzel Sanatlar fakültesi öğrencisi, sosyla medya üzerinden irtibata geçtiği Yılmaz’dan "Arif V 2016" filminde kullandığı piyanoyu istemişti. Komedyen o piyano yerine başka bir piyanoyu göndererek takipçisine jest yaptı. Yılmaz, piyanoya ulaşan takipçisinin gönderdiği fotoğrafı da Twitter hesabından “Evet piyano ulaşmış ;) 3 arkadaşa başarılar” notuyla paylaştı.

 
 

DAHA FAZLA HABER OKU