Bilim ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti’nden açıklama: Vakıf her hal ve şartta yaşamaya devam edecek

Vakfın kurucu başkanı Mustafa Özel, mütevelli heyeti adına bir açıklama paylaştı

Fotoğraf: Bilim ve Sanat Vakfı

Kurucuları arasında AK Parti’den istifa ederek Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atandı.

Kayyum atanması ile ilgili olarak Bilim ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti adına kurucu başkanı Mustafa Özel tarafından bir açıklama yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel, “Vakıf kurumunu ve ruhunu oluşturan ve yaşatan, her yaş ve kuşaktan gönüllüler ve vakıf-insanlardır” diyerek, "Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir!..” ifadesini kullandı.

Açıklamasında “Bu keyfi tutum ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir” diyen Özel şunları kaydetti:

21.01.2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik bir heyet Bilim ve Sanat Vakfı yönetimini devralmıştır.

Daha önce 19.12.2019 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi hami üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti. Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir. Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir.

Vakıf kurumunu ve ruhunu oluşturan ve yaşatan, her yaş ve kuşaktan gönüllüler ve vakıf-insanlardır. Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir!..

Kayyum kararına tepki

Kayyum kararına eski AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Çocuk Vakfı kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, Saadet Partili İlhamı Işık, ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu ve Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan tepki gösterdi.

“Kimse görmedik, duymadık demesin”

Yeneroğlu, Bilim ve Sanat Vakfı'nın 40 yıldır nitelikli insan yetiştirmekten başka gayesi olmadığını ifade ederek, “Gerçekten utanç verici. Geçmişte uniform toplum mühendislerine karşı mücadele ettik, maalesef bugün Türkiye çok daha beter noktada ilerliyor. Kimse görmedik, duymadık demesin” dedi.

Şirin ise tepkisini Twitter’dan bir metinle duyurarak acı duyduğunu ifade etti.

Çocuk Vakfı kurucusu şu açıklamayı yaptı:

Saadet Partili Işık Twitter’dan “Bu kin, hukuksuzluk, öç alma öfkesi, pusu kurma niye?” diyerek “Gerçekten artık tam tımarhaneye dönüştü bu memleket” diye yazdı.

“Zulüm bizdense ben bizden değilim”

İlahiyatçı İslamoğlu da Şirin’in paylaşımına “Zulüm bizdense ben bizden değilim” diye yanıt verdi.

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Kendi ayağımıza sıkıyoruz

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, yapılan atamanın tedirgin edici olduğunu ifade ederek, “40 yılda, 50 yılda dişimizle tırnağımızla inşa ettiğimiz İslami entelektüel birikimi bir gecede imha ediyoruz” tepkisi gösterdi.

Bilim ve Sanat Vakfı’nın siyasi mücadeleye malzeme yapılamayacağını ifade eden Kaplan, “Kendi ayağımıza sıkıyoruz! Vebaldir!” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU