​Netflix’ten ilk orijinal Afrika dizisi: Queen Sono

Netflix, ilk orijinal Afrika dizisinin haklarını aldı. Güney Afrikalı oyuncu Pearl Thusi, bu adımın, işlerin seyrini ve Afrika kıtasındaki her sanatçının durumunu değiştireceğini düşünüyor

ABD’li Variety dergisi, Queen Sono dizisinin 2019 yılında dünya çapında izleyiciye sunulacağını duyurdu. Queen Sono dizisi, Güney Afrika gizli servisinde görev yapan bir ajanın maceraları ve kişisel sorunlarını çözmeye çalışan kadını anlatıyor.

Dizinin başrol oyuncularından Pearl Thusi, Twitter hesabından paylaştığı videoda, sadece Afrika kıtasında değil tüm dünyadaki kadınların Queen Sono ile tanışacak olmasının çok heyecan verici olduğunu söyledi. Thusi ayrıca, bu eserin kıtadaki tüm sanatçıların kariyerini etkileyeceğini vurguladı.

Netflix Uluslararası Orijinal Diziler Başkan Yardımcısı Eric Barmack Güney Afrika’daki ait IOL sitesine verdiği röportajda, böyle bir karakterin dünyaya hikâyesini anlattığını belirterek, Pearl’ın güçlü kadınları kahramanlık düzeyine çıkardığını belirtti. Barmack ayrıca, House of Card dizisinde Robin Wrigt tarafından canlandırılan Claire Underwood ve Jessica Jones karakterini canlandıran Krysten Ritter gibi güçlü karakterlerin çok olduğuna değinerek, Afrika’da daha fazla orijinal içeriğin olabileceğine işaret etti.

Barmack açıklamasına, “Zamanla köklerimiz bu hedefe doğru hızla ilerlerken, Afrika ve Güney Afrika kıtasında sağlam bir şekilde köklenecek. Yerel programların üretimine daha fazla yatırım yapmak istiyoruz” şeklinde devam etti.

Netflix’in Avrupa ve Afrika programları üzerine çalışan Kelly Luigenbel konu ile ilgili olarak, “Netflix şirketi olarak yerel içerik oluşturucularına, öykülerini uluslararası izleyici kitlesine anlatmaları için bir platform sunuyoruz. Bunun için hedefimiz, içerik oluşturucularının görevini kolaylaştırmak ve onlara daha önce hiç sahip olmadıkları bir fırsat sunmak” dedi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU