Bahçeli'nin "Yetki verin FETÖ'nün siyasi ayağını biz bulalım" sözlerine TBMM Başkanı'ndan cevap: Hangi ayak olduğuna bakılmaksızın...

TBMM Başkanı Şentop, hangi ayağı olursa olsun FETÖ ile emniyet, istihbarat ve yargının mücadele yürüttüğünü belirterek, “Siyasi ayak için ayrı bir mecra düşünmeye gerek var mı?" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Hangi ayak olduğuna bakılmaksızın FETÖ ile mücadeleyi emniyet güçleri, istihbarat ve yargı kurumları yürütüyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına değinerek “Ben diyorum ki siyasi ayak kim ise çıkarılsın. Herkes diyor ki partilerde kim var. Herkes kimi biliyorsa söylesin...

Bahçeli: Yetki verin, biz bulalım

Ben kimsenin adını vermiyorum. Bizdekileri biliyordum, hadi güle güle dedim. Böyle bir konseyin askeri kanadı belli, Silivri ve Sincan’da. Peki siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları” demişti

Şentop: Hangi ayak olduğuna bakılmaksızın...

Bugün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, FETÖ ile mücadelenin “Hangi ayak olduğuna bakılmaksızın” emniyet, istihbarat ve yargı kurumlarının yürüttüğünü söyledi.

Bu konuda çok ciddi bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Şentop, "Farklı kategorilerdeki FETÖ'cüler arasında ayrım yapılmıyor. Hangi ayakla ilgili olursa olsun bütün mücadele sürecini emniyet, yargı ekseninde yürütüyoruz. Siyasi ayak için ayrı bir mecra düşünmeye gerek var mı? Bu mücadeleyi de siyasi ayakla ilgili de emniyet ve yargı kurumlarımız yürütüyor" dedi.

Meclis Komisyonu'nun muktedir olacağını düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Şentop, şunları söyledi:

Bu konuda çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. Aralık 2013'te başladı. 15 Temmuz sonrasında da çok daha titiz bir şekilde yürütülen bir mücadele var. Burada farklı kategorilerdeki FETÖ'cüler arasında ayrım yapılmıyor. Yani hangi ayak olduğuna bakılmaksızın böyle bir mücadeleyi emniyet güçlerimiz, güvenlik güçlerimiz, istihbarat kurumlarımız ve yargı kurumlarımız yürütüyor. Dolayısıyla bütün ayaklarla ilgili yargı, asker, emniyet vesaire... Hangi ayakla ilgili olursa olsun bütün mücadele sürecini emniyet, yargı ekseninde yürütüyoruz. Siyasi ayak için ayrı bir mecra düşünmeye gerek var mı? Bunu soruyorum. Bu mücadeleyi de siyasi ayakla ilgili de emniyet ve yargı kurumlarımız yürütüyor. Nitekim bununla ilgili yakalananlar, yargılananlar, mahkum olanlar var. Demek ki bunu kendi olağan akışı içinde sürdürmemiz, zaten devam ediyoruz, sürdürmemiz de gerekir diye düşünüyorum.

"Eksik olduğu kanaatinde değilim"

Şentop, "Meclis'in devreye girmesini istiyor CHP. Meclis ayağı eksik mi kaldı bu araştırmada. Siz gerekli girişimlerin olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Diğer bütün ayaklarıyla ilgili de mücadele bu şekilde yürütülmüş olsaydı olabilir ama bu konuda ben eksik olduğu kanaatinde değilim. Kendi boyutları içinde biraz uluslararası bir yeni jenerasyon terör örgütüne dönüşen yapılanma ile ilgili mücadele yürütülüyor. Bugün de yine gözaltılar oldu bu süreçle ilgili. Emniyet ve yargı merkezli ki hukuki olarak doğru olan da budur, mücadelenin titizlikle sürdürülmesi kanaatindeyim."

15 Temmuz Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun yayınlanmadığına yönelik tartışmalar gündeme geldiği, CHP'den de siyasi ayağın bir göstergesi olduğuna dair beyanlar bulunduğu ifade edilerek, değerlendirmesi sorulan Şentop, bununla ilgili daha önce cevap verdiklerini belirterek, böyle bir komisyon kurulduğunu, hazırladığı metnin de komisyon raporu olarak Meclis Başkanına sunulduğunu dile getirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU