Lazio, UEFA’nın kestiği cezayı ‘Roma selamı’ veren taraftarlardan istedi

UEFA, İtalyan kulübü Lazio’ya ırkçılık ve ayrımcılık talimatlarına aykırı tribün olayları nedeniyle 50 bin dolar ceza kesti. Kulüp Başkanı Lotito, "Roma selamı" vererek kulübün ceza almasına neden olan taraftarlara mektupla ‘cezayı ödeyin’ çağrısı yaptı

Lazio Başkanı Claudio Lotito / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio'nun başkanı Claudio Lotito, UEFA'nın ırkçılık ve ayrımcılık talimatlarına aykırı tribün olayları nedeniyle kulübe kestiği 50 bin avroluk para cezasını, olayın sorumlusu taraftarlardan istedi.

Corriere dello Sport gazetesinin haberine göre, bu sezon UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele ederek, elenen Lazio, 3 Ekim'de Fransa temsilcisi Rennes’i 2-1 mağlup ettiği maçta, taraftarının neden olduğu olaylar sebebiyle UEFA'dan ceza aldı. 

Taraftarlara mektup yazdı

UEFA, bazı Lazio taraftarlarının maç sırasında, İtalya'nın faşist döneminde kullanılan ve bugün ırkçı-ayrımcı simge olarak kabul edilen "Roma selamı" yapması nedeniyle mavi-beyazlı kulübe 50 bin avroluk para cezası kesti. Cezanın ödemesi konusunda ise kulüp başkanı Lotito, ilginç bir uygulamaya gitti.

Lotito, "Roma selamı" vererek söz konusu cezayı aldıran taraftarlara mektup yazdı. Lotito mektupta şu ifadelere yer verdi:

UEFA organlarının ve polisin yaptığı güvenlik kameraları incelemeleri ve detaylı araştırmaları sonucunda, kulübün aldığı 50 bin avroluk para cezasında sorumluluğunuz olduğu ortaya çıktı. Bu hususta tazminatın ödenmesine yönelik, sizi kulüple iletişime geçmeye davet ediyoruz.

Mektubun 16 taraftara gönderildiği ve taraftarların kişi başı 3 bin euro civarında bir ödeme yapmaya davet edildiği haberde yer aldı. 

Kulübün ceza almasına yol açan taraftarlarına yönelik yaptırımlarının bununla sınırla kalmadığı ve bu taraftarlara 3 maç tribünden men cezası verildiği de ifade edilirken, gazetede "Örnek bir ceza" yorumu yapıldı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU