Savaş uçaklarıyla İdlib yine vuruldu: 7’si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi

Fotoğraf: AFP

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda yedisi çocuk 12 sivil hayatını kaybetti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rus uçaklarının sabah saatlerinden bu yana 25 farklı hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) tarafından paylaşılan bir görüntüde, Kefer Teal'da enkaz altında kalan bir çocuğun kurtarıldığı göründü.

 

Suriye’nin İdlib kentine hareket eden Rus uçakları, kentin güneyindeki Telmenes, Mareşurin, Mareşemarin, Deyr Sünbül, Masan ve El Bera bölgelerini hedef aldı.

Beyaz Baretlilere göre, İdlib'in Bara köyünde 2, Halep'in batı kırsalındaki Kefer Teal köyünde bir aileden 6'sı çocuk 9, Takad köyünde ise 1 çocuk olmak üzere toplamda 12 sivil yaşamını yitirdi. Saldırıda yaralanan birçok kişi çevredeki hastanelere nakledilerek tedavi alındı.

idlib.jpeg
Fotoğraf: Twitter

 

Bu arada, Esad güçleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan sivillerin, Halep ilinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kalan kırsal kesiminden Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü sürüyor.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğüne göre, Suriye'nin İdlib ilinde ilan edilen ateşkese rağmen Esad rejimi ve Rusya'nın saldırıları sonucu 12 Ocak'tan bu yana 62 sivil hayatını kaybetti, 31 bin 500 kişi yerinden oldu.

Milli Savunma Bakanlığı ise İstanbul'da 8 Ocak'ta düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesinde, Libya ve İdlib'de ateşkes ilan edilmesi kararı alındığını ve taraflara bu yönde çağrı yapıldığını, 12 Ocak'ta 00.01'den itibaren ateşkes uygulamasının başladığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU