Türkiye Hizbullah’ı lideri Gümüş: Kudüs için 40 yıllık tecrübe ve kadrolarımızla hazırız

Cezaevinden çıktıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan ve şu anda nerede olduğu bilinmeyen Türkiye Hizbullah’ı lideri Edip Gümüş, Velioğlu’nun 20. ölüm yıl dönümü ve Hizbullah’ın 40.yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı

Edip Gümüş / Fotoğraf: Çınarınsesi.com

“Kudüs’ün kurtuluşu için bedel ödemeye hazırız”

Hizbullah adına yapılan açıklamayla örgütün yeni “rehber”i olduğu ilan edilen Edip Gümüş'ün açıklaması Doğru Haber Gazetesi'nde yer aldı

Gümüş, Hizbullah’ın kurucu lideri Velioğlu’nun 20. ölüm yıl dönümü ve Hizbullah’ın 40’ncı yılı münasebetiyle bir mesajında, Hizbullah'ın, İslam davasına sahip çıkma ve Müslüman toplumu muhafaza etme inanç ve sorumluluğuyla 1979’da kurulduğunu söyledi.

Pek çok konuya değinen Gümüş, Kudüs’ün kendileri için de kırmızı çizgi olduğunu savundu. 

“Kudüs'ün kurtuluşu için ne gerekiyorsa yapılması hususunda Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz" diyen Gümüş, "Biz de 40 yıllık tecrübe, birikim, imkân ve kadrolarımızla Kudüs'ün kurtuluşu uğruna ödenecek her bedele hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu konuda atılacak hiç bir adımdan geri kalmayacağız, bu uğurda çalışan şahıs, cemaat, örgüt, kurum ve devletlere destek olmayı da bir görev bilmekteyiz” dedi.

Emperyalistleri arkalarına alarak bu coğrafyada hâkimiyet kurmaya çalışanların kan, gözyaşı, acı ve zulümden başka bir şey getirmediğini ileri süren Gümüş, bu güçlere güvenerek hareket edenleri büyük bir gaflet ve ihanetle suçladı.

"Dindar ve muhafazakâr kesimlerin Kemalizm’in öğretisi olan ırkçı düşüncelere sahip çıkması, Kemalistleri daha cüretkâr hale getirmiştir"

 Gümüş, yaptığı açıklamada;  "Dindar ve muhafazakâr kesimlerin Kemalizm’in öğretisi olan ırkçı düşüncelere sahip çıkması, Kemalistleri daha cüretkâr hale getirmiştir. Irkın muhafazakârlar tarafından adeta kutsanması, Kemalist odağın, ırkın kurtarıcısı ve sembolü haline getirdikleri putlarını ilah görme gibi bir şirki, organize bir şekilde gündeme getirmelerini doğurmuştur. Kemalist azınlığın bir asırdır İslam düşmanlığı altında yapmak istedikleri putperest gericiliğin bu zamanda, bu kadar yaygın şekilde Müslüman çocuklara yaptırılmaya çalışılması dindarlar için çok acı bir durumdur. Müslüman halkımızın son asırda ödediği bedelin ve umutlarının, şahsi ikbal ve iktidar ihtiraslarına kurban edilmesi ve gelinen aşamada ülkenin Kemalist azınlığa teslim edilmesi ibret vericidir. Bugün siyasal iktidar olmadıkları halde çarşıda yürüyen tesettürlü bacılarımıza saldıran, çocuklarımızı putlar önünde secde ettirerek putperestliği öğretmeye çalışan bu zihniyetin, hâkimiyeti eline geçirdiği bir ortamda Müslümanlara neler yapacağını Müslüman halkımız ve bütün İslami kesimler görmelidir. Bunlara bugün karşı durulmazsa, yarın çok geç olacak, daha büyük sorunlar ve bedeller ödenmek zorunda kalınacaktır.Bu konuda ülkedeki tüm âlimlere, Müslüman aydınlara, cemaatlere, tarikatlara ve İslami Sivil Toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Bugün hakkı söylemek ve yanlışları düzeltmek zamanıdır. Herkes sorumluluğunu ifa etmekle mükelleftir. Rabbim şahit olsun ki biz hatırlatıyoruz. Hatırlatmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Kürtler de Müslüman halklardan bir halktır”

İslam inancına göre kimsenin kimseden üstünlüğü olmadığını vurgulayan Gümüş,” Birinin ötekine üstünlüğü yoktur. Kürtler de Müslüman halklardan bir halktır. Başka halkların sahip olduğu insani ve İslami bütün haklara sahip olmalıdırlar. Etnik aidiyeti ne olursa olsun, her bir Müslüman adil şahitlik bilinciyle davranmalı, kendi kavmi için hak gördüğünü Müslüman Kürt kardeşleri için de hak görmelidir” diye konuştu.

Hizbullah olarak Kürtlerin İslam'dan uzaklaştırılmaması, yabancıların kucağına itilmemesi ve oyunlarına alet edilmemesi için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini ifade eden Gümüş, "Tüm Müslüman idareci, İslami camia ve şahsiyetlerden bu yönde hareket etmeyi İslami bir sorumluluk olarak bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kısaca Türkiye Hizbullah'ı

Açık kaynaklardan yer alan bilgilere göre Hizbullah, 1979’da Hüseyin  Velioğlu tarafından kuruldu.

Ağırlıklı olarak Güneydoğu illerinde faaliyetlerini sürdüren Hizbullah için 17 Ocak 2000 Beykoz baskını dönüm noktası oldu.

Beykoz’daki villa baskınından sonra 21 yıl Hizbullah’ın liderliğini yapan Velioğlu, öldürüldü.

Velioğlu ile aynı evde bulunan Edip Gümüş ve Cemal Tutar gözaltına alındı.

Tutar’ın Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu, Gümüş’ün de örgütün üst düzey yöneticilerinden biri olduğu ifade edildi. 

Ardından Hizbullah’a yönelik davalar açıldı. Hizbullah ana davası 2009 yılında sonuçlandı. 

23 sanıklı duruşmada, aralarında Gümüş’ün de bulunduğu 16 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Gümüş, Tutar ve daha birçok tutuklu Türk Ceza Kanunu'nda yapılan, 'mahkeme kararı olmaksızın tutuklu kalma süresini 10 yıl ile sınırlayan tasarı değişikliği' doğrultusunda, 4 Ocak 2011'de tahliye edildi.

Adli kontrol kapsamında karakola dönmeyen Gümüş hakkında daha sonra tutuklama kararı çıktı, ancak bulunamadı. 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU