Akşener, haziran sonuna kadar Türkiye’yi dolaşacak: “Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayın”

Akşener, şu anda Türkiye'nin gündeminde seçim gözükmediğini ancak Anadolu'yu ilçe ilçe dolaşacaklarını ifade etti

Fotoğraf: iyiparti.org.tr

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki günlük Antalya programı kapsamında 10 ilçeyi gezeceğini ve vatandaşları dinleyeceğini söyledi.

Akşener, Antalya'da partisinin Manavgat İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşları ziyaret etmeye başladığını dile getiren Akşener, haziran sonuna kadar Türkiye'yi dolaşacağını belirtti.

"Kongre sürecinde kazanan da kaybeden de bizimdir"

Akşener, Aksu ilçesinde de partililerle buluştu.

Seçime girebilmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili istediklerini anlatan Akşener, "Allah razı olsun, seçime girebilmemiz için geçici olarak milletvekillerini bizimle yan yana getirdi" dedi. 

31 Mart seçimlerine de ittifakla gitmeye karar verdiklerini ve bu projeyi de CHP'ye götürdüklerini aktaran Akşener, şöyle konuştu:

Bugün İstanbul, Ankara, Antalya, Adana kazanılmışsa bunu siz sağladınız. Türkiye'yi gerçekten o sıkıntılı durumdan çıkardınız, nefes aldırdınız. Sizden gurur duyuyorum, siz de gurur duyun. Türkiye'de yükselen korku duvarını siz yıktınız. Başka siyasi oluşumların önündeki araziyi temizlediniz, o korku duvarını yıktığınız için bu yerden başka arkadaşlar geçer oldu.

“Yüzde 64 parlamenter sisteme dönmek istiyor”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi keşke başarılı olsaydı ama olamadı. Buna karşılık bizim bir çözüm önerimiz var. En son vatandaşımızın yüzde 64’ü iyileştirilmiş, güçlendirilmiş, eski arızalarından kurtarılmış, sivil bir anayasayla parlamenter sisteme dönmek istiyor. Dolayısıyla dün sorulmayan bu soruyu şimdi anketçiler soruyor ve vatandaşımız, milletimiz bu konuda talepkar. Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı var.

Yaptığı ziyaretlerde canlı bir teşkilat gördüğünü dile getiren Akşener, teşkilat üyelerinden ev ev, köy köy dolaşmalarını istedi.

Önce ailelerinden başlayarak, eşlerini, dostlarını partiye üye yapmaları gerektiğini vurgulayan Akşener, "Kongreler yapılacak, elbette farklı farklı adaylar çıkacak ama kim kazanırsa 'benimdir, bizimdir', kim kaybederse de 'benimdir, bizimdir' olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Akşener, şu anda Türkiye'nin gündeminde seçim gözükmediğini ancak Anadolu'yu ilçe ilçe dolaşacaklarını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU