'Suriye'deki M4 karayolu geçici olarak kapandı... Sebep ABD-Rusya anlaşmazlığı'

Anadolu Ajansı, Suriye'nin kuzeyinde, ülkenin doğusunu batısına bağlayan stratejik M4 karayolunun ABD ve Rus ordusu arasındaki ihtilaf nedeniyle ulaşıma geçici olarak kapandığını duyurdu

Fotoğraf: MHA

ABD'nin, Haseke ilinde Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'nin bulunduğu Malikiye ve Mabede beldeleri arasındaki Tel Fakhar köyü yakınlarında bir Rus konvoyunun geçişine izin vermemesi nedeniyle M4 kara yolu, geçişlere geçici olarak kapatıldı.

Söz konusu yol, Haseke'nin Kamışlı ilçesi ile Tel Temr beldesi arasındaki ulaşımı da sağlıyor.

AA'nın aldığı bilgiye göre, Rus ordusu 15 Ocak'ta ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan petrol sahası yakınlarında askeri nokta inşa etmek amacıyla bir konvoy göndermişti.

Yaklaşık 60 araçtan oluşan Rus askeri konvoyu, Barış Pınarı Harekatı bölgesinin güneydoğu ucuna komşu Tel Temr Üssü'nden hareket etmişti.

Ancak YPG Rus konvoyunun yolunu Kamışlı ilçe merkezinde keserek, bölgeye ulaşmalarını engellemişti.

Bunun üzerine konvoy yolunu değiştirerek, Malikiye ilçesinin Rümeylan beldesi yerine, Esad rejiminin kontrolündeki Kamışlı Havaalanı'na yönelmişti. 

Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta.

M4 karayolu, Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç'ten, Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanarak stratejik kara yolu bağlantısını sağlıyor.

YPG, söz konusu kara yolunu, lojistik ve ticari faaliyetleri için kullanıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU