Yeni bir araştırma Kanada'da milyonlarca kişinin aç olduğunu ortaya koydu

Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında sayılan Kanada’da 4 milyondan fazla kişi yeterince gıda alamıyor

Kanada'da beslenmek için yeterince gıda bulamayan bazı kişilerin erken yaşta yaşamını yitirdiği belirtiliyor (Reuters)

Kanada’da yapılan yeni bir araştırma, bu ülkede günlük düzenli gıdaya ulaşamayan kişilerin erken yaşta ölme ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koyarken, zengin ülkelerde de açlıktan yaşanan ölümlere dikkati çekiyor.

Reuters’ın haberine göre Canadian Medical Association Journal’da (CMAJ) yayımlanan ve yarım milyondan fazla Kanadalı yetişkinle ilgili yapılan araştırmada, açlığın kanser nedeniyle olanlar hariç diğer sebeplerle görülen ölümlerdeki artışla ilişkisinin olduğu sonucuna ulaşıldı.

CMAJ’de yayımlanan makalede, bulaşıcı hastalıklar, kasıtsız yaralanmalar ve intiharın, yeterince gıda bulamamak gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olan kişilerin ölümüne yol açma oranının iki kat fazla olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Makalenin başyazarı olan Toronto Üniversitesi’nden Fei Men, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Birinci dünya ülkesinde üçüncü dünya sorunlarını bulmuş gibiyiz. Kanada’da gıda güvenliğinden mahrum kişiler enfeksiyon ve ilaç zehirlenmesi gibi gelişmekte olan ülkelerdeki insanların yaşadığı sorunlarla karşı karşıya bulunuyor” dedi.

Elde ettikleri sonuçların kendilerini de sarstığını söyleyen Men, “Kanada gibi gelişmiş bir ülkede gıda güvensizliği hala ölümlere yol açabiliyor” diye ekledi.

Elde edilen verilere göre Kanada’da 4 milyondan fazla kişi yiyecek bulma mücadelesi veriyor ve bu sorun yiyeceklerin tükenmesinden öğün atlamaya ve miktar ya da kalitenin düşmesine kadar değişen zorluklar içeriyor.

ABD'li yetişkinler arasındaki açlık ve ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen 2019 tarihli bir araştırmada da benzer sonuçlar çıkmış, yeterli yiyeceğin bulunmamasının tüm nedenlerden ölümlerle bağlantılı olduğuna dair bulgular elde edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU