Çin’de domuza “bungee jumping” eziyeti

Çin’de eğlence parkında bir domuza zorla “bungee jumping” yaptırıldığını gösteren video sosyal medyada tepki topladı

Çin’de bir eğlence parkında bir domuza zorla “bungee jumping” yaptırıldığını gösteren video sosyal medya kullanıcılarının tepki göstermesine neden oldu. 

Çin’in sosyal medya ağlarında cumartesi gündeme gelen videoda dört kişinin bağlı bir domuzu kulenin tepesine taşıdığı görülüyor. Daha sonra koruyucu aksesuarların giydirildiği domuz 68 metrelik kuleden aşağı bırakılıyor.

Videoda, domuzun havada aşağı yukarı hareket ederken mücadele verdiği görülüyor. Tepki çeken görüntülerin sonunda domuzun atlama platformunun üstüne baygın biçimde getirildiği anlaşılıyor. Global Times’ın haberine göre, domuz daha sonra mezbahaya gönderildi. 

Çin’in Çongçing şehrinin yakınındaki turizm tesisinde çalışan ismini vermek istemeyen kameraman, domuzun tekrar çekildikten sonra çok “sakin” olduğunu söyledi.

Domuz bungee jumping’i tuhaf olduğundan bölge sakinlerinin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pek çok internet kullanıcısı tehlikeli faaliyeti hayvan istismarı olarak değerlendirdi. 

Çin’in Twitter’ın muadili uygulaması Sina Weibo kullanıcılarından biri paylaşımında, “Bu domuz için acı verici! Domuz istismarıyla ilgi çekmeye dayalı pazarlama fikri tiksindirici!” ifadelerini kullandı. 

Bir diğeriyse, “Bu hiç eğlenceli değil. Sadece insanoğlunun sıkıldığında neler yapabileceğini gösteriyor” dedi. 

Global Times'a konuşan hayvan hakları aktivisti Jiang Hong, hayvanlarla gerçekleştirilen aktivitelere son verilmesi gerektiğini ya da en azından düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

 

Independent Türkçe, Global Times

DAHA FAZLA HABER OKU