Fıkıh-Der’in Kur'an kursunda çocuklara cinsel istismar davasında karar çıktı: 3 kişiye 135 yıl hapis cezası

Fıkıh-Der Başkanı Ömer Işıktekin 73 yıl hapse mahkûm oldu

Fotoğraf: AA

İstanbul Ümraniye’de  Fıkıh Araştırmaları Derneği'ne (FIKIH-DER) bağlı Kur'an kursunda yatılı kalan çocukları istismar ettikleri iddiasıyla haklarında “çocuğun cinsel istismarı” ile “eziyet” suçlarından dava açılan ve geçtiğimiz ay yapılan ilk duruşmada tutuklanan kurs sorumlusu Ömer Işıktekin, isimleri ‘eğitmen’ olarak geçen Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş’ın yargılanmalarına devam edildi.

Davada yargılanan dernek başkanı Ömer Işıktekin 73 yıl, Hacı Serkan Bektaş 38 yıl, Tarık Bektaş da 25 yıl hapis cezası aldı.

“Müslüman’ın yaptıklarını görmemezlikten gel”

Dernek başkanı Ömer Işıktekin, yaptığı sohbetlerden birinde “Yanlış yapılmış olabilir, kin besleme. Müslümanın Müslüman’da hakkı vardır, görmemezlikten gel, duymamamızlıktan gel. Zaten bir insanı her şeyi görüp duyarsa mutlu olmaz. Görmeyeceksin, duymayacaksın, bilmeyeceksin…” ifadelerini kullanmıştı.

 

Verilen cezalar sonrası Işıktekin’in bu sözleri sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Ne olmuştu?

Ümraniye'deki Fıkıh-Der'e ait yatılı kurstaki 6 öğrenci 2019 Eylül’de şikâyetçi olmasıyla istismar ortaya çıkmıştı.

Mağdur çocukların polise giderek şikâyette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. 3 sanık tutuklanırken, sanık Tarık Bektaş'ın Sancaktepe'de bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nda ücretli öğretmenlik yaptığı belirtilmişti.

Mağdur çocuklardan birisi yaşadıklarını savcılık ifadesinde şöyle anlatmıştı:

2014 ve 2016 yılında kursta yatılı olarak kalmaktaydım. Ömer I. cinsel bölgesine yakın alanlara bana masaj yaptırdı. Cinsel organını tutturdu. En sonunda ise Ömer I. bana cinsel ilişki teklifinde bulundu. Teklifi kabul etmedim. Ancak bana ödev verdi. Mescit kapısını kilitleyip beni yalnız başıma aç bıraktı. Bu nedenle teklifini kabul ettim. Defalarca kez bana tecavüz etti. Diğer hocalarla da cinsel ilişkiye zorladı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU