CHP sözcüsü: Erdoğan, Putin ile kendi vekillerinden çok görüşüyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında hükümetin dış politikada attığı adımları eleştirdi

Fotoğraf: Reuters

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak düzenlendiği basın toplantısında AK Parti hükümetinin dış politikada izlediği yolu eleştirdi. 

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ve Libya siyasetinin hatalı olduğunu öne sürüp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin sıklığını eleştirdi:

Erdoğan Putin'in bir dediğini, her ne hikmetse ikiletmiyor. Son 3 yılda Erdoğan'ın Putin'le 70 defadan fazla görüştüğü söyleniyor. Eminim kendisinin partisinin milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerden daha fazladır. Erdoğan'ın bir sözünü ikiletmediği bir diğer adres de Beyaz Saray.

 

Öztrak, "Yakın coğrafyamızda emperyal devletler at koşturuyor. Tansiyon düşmüyor. İdlib'de sağlanan ateşkes bir kere daha kesintiye uğradı. Biz, Suriye'de yaşanan sıkıntıların Suriye'nin meşru yönetimi ile konuşularak halledilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bize demediğini bırakmıyorlar. Ama Putin söyleyince masaya oturuyorlar. Biz söylediğimizde yapsalardı, milyonlarca lira harcamadan, şehit vermeden bu durumu kontrol altına alabilecektik" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın dış politika ile ilgili tamamen devre dışı bırakıldığını öne süren Öztrak, bunun Türkiye'ye çok büyük zarar verdiğini belirtip "Türkiye değerli bir yalnızlığa sığınamaz. Doğu Akdeniz'in zenginlik ve refahından etrafındaki ülkelerin adil bir şekilde yararlanılmasına Türkiye öncelik etmelidir" dedi.

Libya'daki sürecin ele alındığı Berlin Zirvesi'ni partisinin olumlu karşıladığını söyleyen CHP sözcüsü Türkiye'nin bölgesel meselelerde birlikte çalışabileceği başkentlerin sayısını artırması gerektiğini, meselenin sadece Washington ve Moskova ile çalışarak yürütelemeyeceğini belirtti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU