İslamoğlu’ndan Cübbeli Ahmet’e: Kendine hoca sıfatını vermiş her şeyin satıcısı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile ilahiyatçı yazar İslamoğlu arasındaki tartışma kapanan Hilal TV üzerinden sürdü. “İslamoğlu’nun kanalı nalları dikti” diyen Cübbeli Ahmet’e, İslamoğlu “Her şeyin satıcısı” dedi

İsmailağa Cemaati’nin hatiplerinden ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Hilal TV’nin kapanmasıyla ilgili “Mustafa İslamoğlu’nun kanalı nalları dikti. Kapandı, kapanış verdi” ifadelerini kullandı.

Uzun süredir aralarında pek çok konu nedeniyle ihtilaf bulunan Cübbeli Ahmet ile İslamoğlu bir kez daha karşı karşıya geldi.

Cübbeli'nin "Kanalı nalları dikti" ifadesini kullandığı öğrenen İslamoğlu, Ahmet Mahmut Ünlü'yü sert sözlerle eleştirdi.

AKABE Vakfı'nda haftada bir gün "Siret-ül Kur'an" dersleri veren İslamoğlu, buradaki konuşmasının bir bölümünü Cübbeli'ye ayırdı.  

İslamoğlu, görüntüsünü ekrana yansıttığı Cübbeli'yi göstererek "Her açıdan kendisini tüketmiş bir satıcı" olarak niteledi.

"Kafasında sarık, suratında sakal, sırtında cübbe, kendine de hoca sıfatını vermiş bir satıcı. Her şeyin satıcısı" diyen İslamoğlu, “Sevindirik oluşuna bak. Şu ahlaka bak. Şu karaktere bak. Bu kendi ifadesiyle çocukluğundan beri babası da bu da tekkede tarikatta bir şeyhin önünde nefis terbiyesi almış” dedi.

"Şeyhi için ete kemiğe büründü Mahmut diye göründü' diyen satıcı" 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cübbeli'nin daha önce kullandığı bazı sözleri örnek vererek eleştirilerini sürdüren İslamoğlu, "Nefis böyle terbiye ediliyor. Terbiyeli et deyince aklınıza ne geliyor, terbiyeli pilav filan. İşte öyle bir şey demek ki böyle terbiye ediliyor. Ve bu tanıdığınız şahıs. Anlatabiliyor muyum. ‘Şeyhi için ete kemiğe büründü Mahmut diye göründü” diyen satıcı. Bu 'Allah tuvalet taşıyla görüştü' diyen satıcı” diye konuştu. 

Cübbeli’nin “Şeyhim Allah ile görüşüp kendini hapishaneden kurtardı” sözlerini hatırlatan İslamoğlu, devamında şunları söyledi:

Bu Abdulkadir, ‘Sırrım Allah’ın sırrıdır, emrim Allah’ın emridir, ben ne dersem o olur, Kabe’m Beytullah’tır’ dedi, sözünü aşka gelip cuşa huruşa gelip nakleden şahıstır, hiçbir itirazı olmaksızın. Bu dahası dahası işte şeyhinin Allah ile görüşüp kendini hapishaneden kurtardığını söyleyen şahıstır. Ve dahasını söylemiyorum. Ve şu halini ibret olarak bıraktım.

“Memleketi haraca kestiler”

Cübbeli için ‘yedi sene muhatap almadım’ diyen İslamoğlu, “Aranızda şunu söyleyenler olabilir. ‘Ya hocam hiç muhatap alma’. Ben yedi sene hiç muhatap almadım. Hiç. Yedi sene. Hiç almadım. Siz bu söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz? Bu memleketti nasıl, nasıl haraca kestiler, bu hale geldiler. Şu anda Ali kıran baş kesen olmaları birazda muhatap almamaktan kaynaklanmıyor mu?” şeklinde konuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU