Yaşlı hakları internet sitesi 'Yaşlıyım Haklıyım' yayın hayatına başladı

'Yaşlıyım Haklıyım' internet sitesi yaşlılıkta karşı karşıya kalınan sorunlar, yaşlılıkta bakım, hastalıklar ve yaşlılıkta şiddet ile ilgili konuları ele alıyor

Fotoğraf: Dora Mengüç

"Yaşlıyım Haklıyım" adlı internet sitesi yayın hayatına başladı. 

Sosyal hizmetler uzmanı, Şadiye Dönümcü tarafından hazırlanan web sitesi yaşlılıkta karşılaşılan bakım, sağlık, hastalık ve şiddet gibi sorunlar ile ilgili konuları haberleştirecek. 

"Yaşlıyım Haklıyım" web sitesi Yaşlanma Ulusal Eylem planının yanı sıra sosyal hizmetler, yaşlılıkta alzheimer, yaşlıların geçmişten bugüne uzanan anıları ve yaşlı nüfusun üretimi gibi konu başlıklarına da içeriğinde yer veriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşlıların daha kaliteli bir hayata sahip olması için neler yapılabileceği ile ilgili öneriler sunan web sitesi, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle hazırlandı.

Dünyada sayısı ve oranı büyük hızla artan yaşlı insanlara ilişkin çalışmalar yapan Help Age International adlı vakfın hazırladığı rapora göre Türkiye yaşlı nüfusunda 70. sırada yer alıyor. 

Avrupa başta olmak üzere küresel bir sorun olan yaşlanma ile beraber ekonomik büyüme yavaşlıyor, istihdam azalıyor, bakım masrafları ve emeklilik harcamaları artıyor, kuşaklar arası çatışma görünür hale geliyor ve yaşlı yoksulların sayısı artıyor.

 

Independent Türkçe, Bianet

DAHA FAZLA HABER OKU