"TSK'da her türlü hazırlık yapıldı"

Milli Savunma Bakanı Akar: Yeri ve zamanı geldiğinde Münbiç'te de Fırat'ın doğusunda da gerekli faaliyetler, görevler yerine getirilecek

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine düşen görevler çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptı, her türlü hazırlığı tamamdır. Yeri ve zamanı geldiğinde Münbiç'te de Fırat'ın doğusunda da gerekli faaliyetler, görevler yerine getirilecektir" dedi.

1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde yapılan Stratejik İşbirliği Anlaşmaları İmza Töreni'nin ardından konuşan Bakan Akar, "Bölgede ortaya çıkan istikrarsız bir durum var. Bunlardan dolayı herhangi bir yanlışlık olmasın, herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için bütün ihtimalleri düşünmek suretiyle arkadaşlarımız elinden gelen gayreti gösteriyor" diye konuştu.

Terörle mücadelede yoğun bir dönemin yaşandığını söyleyen Akar, hedefterinde sadece teröristlerin olduğunu söyledi:

"Bazı hainler, alçaklar olayları saptırıyor, 'Kürtler, Araplar' diyor, yanlış adresler gösteriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefi teröristler. Bizim Arap, Kürt kardeşlerimizle asla herhangi bir sorunumuz yoktur, böyle bir şey olamaz. Ülkemizde yaşayan Kürt kardeşlerimizle biz et ve tırnak gibiyiz. Bu coğrafyayı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Dolayısıyla bunların hepsi fitnedir, fesattır. Şu anda önümüzde Münbiç ve Fırat'ın doğusu var. Bu konuda da ilgili ülkelerle temaslarımız sürüyor. Münbiç'in bir an önce boşaltılması lazım. Buradaki, PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'nın burayı süratle terk etmesini ve bunlara verilen ağır silahların buradan alınıp götürülmesini ve yüzde 90'ını Arap olan Münbiç'in idaresinin de Münbiçlilere terk edilmesini talep ve takip ediyoruz, bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz."

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU