Joaquin Phoenix ödül konuşmasında Heath Ledger’ı andı

Phoenix, SAG Ödül Töreni’nde Joker’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçildi

SAG (Ekran Oyuncuları Birliği) Ödülleri’nde Joker’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Joaquin Phoenix konuşmasında Heath Ledger’ı andı.

Phoenix, pazar gecesi gerçekleşen törendeki ödül konuşmasında, aynı kategorideki rakipleri Leonardo Dicaprio, Christian Bale, Adam Driver ve Taron Egerton’ı överek başladı.

Aktör, Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon A Time in Hollywod) filmindeki performansıyla adaylık kazanan Leonardo DiCaprio’ya hitaben yaptığı konuşmada, kendisi gibi çocuk yaşta oyunculuğa adım atan DiCarprio’nun güçlü bir rakip olduğunu şu sözlerle ifade etti:

Rakibim olarak her zaman iki çocuk daha olurdu ve kazanan hep o çocuk olurdu. Her oyuncu yönetmeni daima ‘Leonardo’yu seçelim’ diye fısıldardı. Benim ve birçok kişi için 25 yıldan uzun süredir ilham kaynağısın.

Konuşmasının devamında Christian Bale, Adam Driver ve Taron Egerton’ın filmlerindeki başarılı performanslarına dikkat çeken Phoenix sözlerini, “Bugün burada olmamı en sevdiğim aktör Heath Ledger'a borçluyum” diyerek sonlandırdı.

2008 yapımı Kara Şövalye’de (The Dark Knight) Joker’i canlandıran ancak çekimlerin tamamlanmasından kısa süre sonra hayatını kaybeden Heath Ledger bu performansıyla Oscar'a layık görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Törende sinema dalında En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü’nü kazanan Parazit (Parasite) bu kategoride ödül kazanan yabancı dilde ilk film olarak tarihe geçti.

Renee Zellweger, Judy’deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilirken, Marriage Story’deki performansıyla Laura Dern En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Bir Zamanlar… Hollywood’da filmindeki performansıyla Brad Pitt ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

Dizi kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü The Morning Show’la Jennifer Aniston’a, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Game of Thrones’la Peter Dinklage’a gitti.

Gecenin diğer ödülleri şöyle:

EN İYİ DİZİ KADROSU (DRAMA)

The Crown

EN İYİ DİZİ KADROSU (KOMEDİ DİZİSİ)

The Marvelous Mrs. Maisel

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ DİZİSİ)

Phoebe Waller-Bridge, Fleabag

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ DİZİSİ)

Tony Shalhoub, The Marvelous Mrs. Maisel

EN İYİ ERKEK OYUNCU (TV FİLMİ YA DA MİNİ DİZİ)

Sam Rockwell, Fosse/Verdon

EN İYİ KADIN OYUNCU (TV FİLMİ YA DA MİNİ DİZİ)

Michelle Williams, Fosse/Verdon

EN İYİ AKSİYON PERFORMANSI (FİLM)

Avengers: Endgame

EN İYİ AKSİYON PERFORMANSI (KOMEDİ YA DA DRAMA DİZİSİ)

Game of Thrones

The Hollywood Reporter

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU