Dünya gazetesi, 'ABD’li finans devi Kanal İstanbul’a talip oldu' haberini geri çekti

Haberi yayımlayan Dünya gazetesi, böyle bir ABD'li firmanın bulunmadığının ortaya çıktığı gerekçesiyle haberi yayından kaldırdı

Fotoğraf: AA

"ABD’li finans devi Kanal İstanbul’a talip oldu: Tüm finansmanı sağlayacak güçteyiz" başlıklı haber, kaynağı tarafından düzeltildi.

Haberi yayımlayan Dünya gazetesi, böyle bir ABD'li firmanın bulunmadığının ortaya çıktığı gerekçesiyle haberi yayından kaldırdı.

Dünya gazetesini kaynak göstererek aldığımız bu haberden dolayı özür diliyoruz.

Dünya gazetesinden açıklama

Dünya gazetesinden yayınladıktan sonra geri çekilen, “ABD’li fon şirketi, Kanal İstanbul’a talip” başlıklı haber için bir açıklama yapıldı.

“Haberimizde okurlarımızın da uyarılarıyla bazı unsurların eksik olduğu görülmüştür” denilen açıklmada, “Bu nedenle haber aynı gün Yayın Kurulu’muzun kararı ile internet sitesinden kaldırılmıştır” ifadesine yer verildi.

Dünya’daki editoryal açıklamada haberle ilgili olarak fikri takibe devam edileceği ifade edilere, “Yeni bir bilgi edindiğimizde bunu okurlarımızla paylaşacağımızı duyururuz. Bu süreçte bizi uyararak bilgi veren meslektaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Dünya'nın söz konusu haber şöyleydi: 

küpür.jpeg
Küpür: Dünya'nın 20 Ocak 2020 tarihli gazetesindeki, "ABD'li finans devi Kanal İstanbul'a talip" başlıklı haberi...

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU