Selvi: Bahçeli, cevabını bildiği bir soru mu soruyor?

Hürriyet yazarı: . Darbeciler 27 Mayıs’ta olduğu gibi doğrudan kendileri mi yönetecekti, yoksa sivillerden oluşan bir hükümet mi teşkil edeceklerdi? Bahçeli’nin bu sorusu o açıdan önemli

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin FETÖ’nün siyasi ayağı için yaptığı “Bize yetki versinler ortaya çıkaralım” söylemini yazdı.

Selvi, FETÖ’yle mücadelede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki yanlış söyleme imza attığı görüşünü dile getirdi.

Selvi’ye göre bu yanlış söylemler şunlar:

  • 15 Temmuz kontrollü darbe iddiası,
  • 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz’ün MİT bağlantısının olduğu iddiası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Oysa CHP, 15 Temmuz darbesine karşı durmuştu. CHP milletvekilleri o gece Meclis’teydi. Darbecilerin bombaladığı Meclis’te demokrasinin yanında yer almışlardı” diyen Selvi, şöyle devam etti:

Geçmişte 27 Mayıs’ı desteklemiş, 12 Mart’a Nihat Erim’i Başbakan vermiş, 28 Şubat’ı alkışlamış, 27 Nisan e-muhtırasını onaylamış bir parti açısından 15 Temmuz, CHP’nin demokrasi sicilindeki en parlak sayfayı oluşturuyordu. Öyle ki 27 Mayıs’taki rolü nedeniyle ‘CHP artı ordu eşittir darbe’ denkleminin kurulduğu bir parti için 15 Temmuz’daki duruşları övgüye değerdi. Ancak CHP bunu uzun süre taşıyamadı. 15 Temmuz için tiyatro diyen FETÖ’yle aynı dili kullandı.

Kılıçdaroğlu da dile getirse de 15 Temmuz’un siyasi ayağının araştırılması konusu ise MHP Genel Başkanı tarafından gündeme taşındığı için önemliydi. Bahçeli bu konuda önemli bir çıkış yaptı. Yurtta Sulh Konseyi’nin siyasi ayağının olup olmadığını tartışmaya açtı. “Bize yetki versinler ortaya çıkaralım” dedi. Darbeciler 27 Mayıs’ta olduğu gibi doğrudan kendileri mi yönetecekti, yoksa sivillerden oluşan bir hükümet mi teşkil edeceklerdi? Bahçeli’nin bu sorusu o açıdan önemli. Bahçeli yoksa cevabını bildiği bir soru mu soruyor?

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU