Yemende hükümet güçlerine yapılan saldırıda ölü sayısı 70’e yükseldi

Yemen'de İran destekli Husilerin Marib kentinde hükümete ait askeri bir kampa düzenlediği hava saldırısında, ölü sayısının 70'e yükseldiği bildirildi

Yemen'deki saldırıda ölü sayısı 70'e yülseldi / Fotoğraf: Reuters - Arşiv

Yemen Ordu kaynakları, İran destekli Husilerin Marib kentinde askeri bir kampa düzenlediği hava saldırısında, 70 kişi hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ölü ve yaralıların çoğunun asker olduğu ve istirahat ederken hava saldırısına maruz kaldıkları belirtildi. 

“Husiler barış konusunda isteksiz”

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, yaptığı ilk açıklamada, Husi milislerin Marib'teki askeri kampın mescidine düzenlediği saldırının, barış konusunda ne kadar isteksiz olduklarını ortaya koyduğunu kaydetti. Hükümete bağlı askeri

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

kaynaklar, İran destekli Husiler tarafından düzenlenen saldırının silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) gerçekleştirildiğini aktarmıştı.

23 Husi militan öldürülmüştü 

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesinde Husiler ile Yemen ordusu arasında dün çıkan çatışmada, 23 Husi militanı ile 3 asker hayatını kaybetmişti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen ordusu, Nehem ilçesindeki askeri noktalara saldırı hazırlığında olan Husilere önleyici bir operasyon düzenlemiş çıkan çatışmada 23 Husi militanı öldürülürken, 3 asker de yaşamını yitirmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. 

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU