Yönetmen Taika Waititi, Star Wars’tan bir haftada kovulacağını öngörmüş

Waititi 2017'deki bir paylaşımında, "Star Wars'u yönetirsem bir haftada kovulurum" diye yazmış

Lucasfilm’in şu sıralar Star Wars’a çekmenin yollarını aradığı yönetmen Taika Waititi, daha önce Star Wars filminden “bir hafta içinde” kovulacağına dair bir öngörüde bulunmuş.

Thor: Ragnarok ve Tavşan Jojo’nun (Jojo the Rabbit) yönetmeni, Star Wars dizisi The Mandalorian’ın sezon finalini yönetmiş, aynı bölümde ayrıca ödül avcısı droid IG-11’i de seslendirmişti.

Fakat Waititi’nin gelecek bir Star Wars filmini yönetmesi için ikna edilmeye çalışıldığına dair haberlere tek cevabı, Fleetwood Mac’in Rumours (Söylentiler) albümünün kapak fotoğrafını paylaştığı imâlı bir tweet oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen, 2017’de attığı bir tweette ise uzun metrajlı bir Star Wars filmiyle uyumsuzluğuna dair espri yapmıştı.

2017 Eylül’ünde attığı tweette Waititi, Star Wars filmi çekmekle ilgilenip ilgilenmediğini soran bir hayrana, “Filmlerimi tamamlamayı seviyorum” şeklinde cevap vermişti. Bunu takip eden tweette Waititi, “Bir hafta içinde kovulurdum” diye eklemişti.

Waititi bu iki tweeti Lucasfilm’in, yönetmen Colin Trevorrow’la Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nde (Star Wars: The Rise of Skywalker) yolları ayırma konusunda “ortak” bir karara vardığını açıkladığı gün atmıştı.

Lucasfilm, 2012’deki satın almanın ardından Disney’in idaresi altında yapılan Star Wars filmlerinin pek çoğuyla ilgili yakın geçmişte çalkantılar yaşamıştı. Trevorrow’un işten çıkarılmasından birkaç ay önce Lucasfilm yöneticisi Kathleen Kennedy, yapımcı ikilisi Phil Lord ve Chris Miller’ı Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Solo: A Star Wars Story) ekibinden çıkarmış ve yerlerine deneyimli yönetmen Ron Howard’ı projenin pilotunu yapması için işe almıştı.

Uproxx’a Ekim 2017’de verdiği bir röportaj sırasında attığı tweetle ilgili soru yöneltilen Waititi, “Sadece kovulmaktan tedirgin olacağımı söylüyordum” dedi.

Star Wars’tan beklentileriyle ilgili soru üzerine yönetmen şunları söyledi:

Bakın, ben aptal değilim. Star Wars’a gerçekten kim hayır diyebilir ki? Tabii ki o fikirleri çok ciddi bir minvalde tweetlemedim, daha çok, geçen aylarda olan onca şeyin ışığında duyacağım tedirginliği dile getirdim.

Waititi, stüdyonun neden “işleri belli standartlarda tutmak gibi bir görevleri olduğu” hissiyle hareket ettiğini anladığını da sözlerine ekledi.

Waititi, yine Disney’e ait Marvel Stüdyoları için Thor’a yeni bir soluk getirdiği ikinci devam filmi Thor: Ragnarok’u yaptıktan sonra Lucasfilm yöneticisi Kathleen Kennedy, Waititi’nin bir Star Wars filmi yönetmesinden memnuniyet duyacağını söylemişti.

Newshub’a konuşan Kennedy, “Bence tam da gereken duyarlılığa sahip. Marvel evrenine girip Thor’la bu kadar iyi bir iş çıkarmasını görmek epey heyecan vericiydi” demişti.

En son, Variety’nin Star Wars’un TV yapımından uzun metraja geçmeye niyeti olup olmadığına yönelik sorusu üzerine Waititi, bir Star Wars filminin başında olmaya açık olacağını söylemiş, “Evet. tabii ki olurdum ama şimdilik IG-11’in tüm sezonun en büyük kahramanı olmasıyla yetineceğim” ifadelerini kullanmıştı.
comicbook.com

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU