Robert Downey Jr. kendisine Marvel Sinematik Evreni’nin kapılarını aralayan filmi açıkladı

Oyuncu, 2005 yapımı Kiss Kiss Bang Bang'in kariyerindeki önemine değindi

Downey Jr., Kiss Kiss Bang Bang'te başrolü Michelle Monaghan'la paylaşmıştı (Warner Bros.)

Uzun kariyeri boyunca Robert Downey Jr. pek çok harika filmde oynadı. Son yıllarda Marvel Studios’un başarılı gişe rekortmenleriyle bilinir hale gelen oyuncu önceki yıllardaysa özgeçmişindeki Chaplin, Less Than Zero ve Zodiac gibi filmlerle tanınıyordu. Fakat oyuncunun yaptığı en iyi filmler arasında bu filmleri saydığını düşünürseniz yanılırsınız.

Downey Jr. şimdiye dek rol aldığı en iyi film olarak Kiss Kiss Bang Bang’i gösterdi. Oyuncu filmi, hem çok sevdiğini, hem de onu Marvel Sinematik Evreni’nin Tony Stark’ı, namı diğer Iron Man’ini oynamaya yönlendiren bulmacanın en büyük parçası olarak gördüğünü söyledi.

Robert Downey Jr, yeni filmi Dolittle’ın (2014’ten beri oynadığı ilk Marvel dışı film) tanıtımı için Joe Rogen Experience podcastine konuk oldu ve oyuncunun bir filmin yapımına ne kadar süre ayırdığıyla ilgili bir soruya cevabı sırasında konu Kiss Kiss Bang Bang’e geldi. Downey Jr, Rogen’a cevabında yapımcı Joel Silver’a bir atıfta bulunduktan sonra Silver’ın çalışmaları ve işbirlikleriyle ilgili şunları söyledi:

Kiss Kiss Bang Bang bence, belli yönleriyle yaptığım en iyi film. Sonuç itibarıyla benim için bir kartvizit oldu. Çıktı ve fiyaskoyla sonuçlandı ama Jon Favreau filmi izledi ve ‘Bu adam aksiyon filmlerini becerebilir’ dedi. Böylece bu iş benim Marvel Evreni’ne giriş kartım olmuş oldu.

Shane Black’in yazıp yönettiği 2005 tarihli filmin başrolünde Robert Downey Jr, ters giden bir soygundan sonra polisten kaçarken kaza eseri bir dedektifi konu alan bir filmin seçmelerine giren küçük çaplı soyguncu Harry Lockhart’ı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lockhart, aldığı role hazırlık yapmak için New York’tan Los Angeles’a, Perry (Val Kilmer) adında profesyonel bir dedektifin yanına gidiyor fakat lisede hoşlandığı kadınla (Michele Monaghan) karşılaması, ölümlü bir vakada şüpheli kabul edilmesi, eski ucuz kurgu romanlara ve eski kuşak bir film yıldızına bulaşmasıyla işler bir anda kontrolden çıkıyor.

Robert Downey Jr.’ın Kiss Kiss Bang Bang’de oynadığı zamanlar Hollywood’daki kredi notu, medyaya yansımış uyuşturucu kullanımı meselesinden dolayı düşüktü ama bu, Shane Black’i, onu söz konusu karanlık komedide Val Kilmer’la eşleştirmekten alıkoymadı. Yyapımcı-oyuncu ikilisi daha sonra Iron Man 3’te de beraber çalıştı.

Kiss Kiss Bang, gösterimde bulunduğu sürede 15 milyon dolar (yaklaşık 81 milyon TL) hasılat yaparak kesinlikle bir başarı yakalayamasa da Robert Downey Jr.’ın hayatına büyük etkisi oldu.

Eğer Kiss Kiss Bang Bang olmasaydı, Robert Downey Jr., Iron Man’le kariyerini tekrardan raya oturtan ve 54 yaşında onu dünyanın en iyi film yıldızları arasına sokan başarıyı asla yakalayamazdı. Bu minnet duygusu tek başına, Downey Jr.’ın bu filme olan sevgisinin nedeni olabilir ama oyuncunun yapımı en iyi filmi olarak nitelemesinin nedeni filmin gerçekten iyi olmasından dolayı da olabilir.

Olay örgüsü akıllıca kurulmuş, çok eğlenceli ve Noel döneminde gösterime girmesinin getirdiği detaylarıyla beraber tatilde keyfi sürülebilecek harika bir aktivite olarak her sene izlenebilir.

CinemaBlend
 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU