İrlanda'nın ıssız adasında yatılı çalışıp kahve dükkanı işletecek iki kişi aranıyor

Hayalleri süsleyen 6 aylık iş konaklama ve yemeği karşılıyor

Great Blasket Adası (The Independent / Failte Island)

Eğer yeni yıl kararlarınız arasında yaşamın akışını biraz yavaşlatmak ve daha dingin bir yaşam biçimini kucaklamak yer aldıysa, 6 ay boyunca İrlanda'nın ücra bir adasında kalmanızı gerektiren bir iş değişikliği aradığınız cevap olabilir.

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda ve yarım kilometre genişliğindeki Great Blasket Adası, resmi olarak tam sıfır kalıcı sakiniyle eşi benzeri olmayan bir iş fırsatı sunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adanın turizm kurulu attığı bir tweetle şunları duyurdu: "Eşsiz bir göreve ihtiyaç duyuluyor - Ada Konaklama ve Kahve Dükkanı'nın uzun vadeli yönetimi için çalışan arıyoruz. Bir çift ya da iki arkadaş. 1 Nisan 2020 - Ekim 2020, konaklama ve yemek sağlanacaktır."

Sosyal medya gönderisi şimdiye kadar 5 binden fazla beğeni aldı ve Güney Afrika ya da Alaska gibi uzak yerlerden de pek çok kişi iş ilanıyla ilgilendi.
 


İşi almayı başaran adaylar ziyaretçileri karşılamaktan, adadaki kulübeleri idare etmekten ve kahve dükkanını işletmekten sorumlu olacak.

Çalışma saatleri ve ücret gibi detaylara ulaşmak için işverene başvurulması gerekiyor.

Ancak lüks bir konaklama arayanların başvurmaması gerekiyor.

İş ilanını paylaşan Alice Hayes RTE'ye şöyle konuştu: "Bu yoğun ve zor ancak aynı zamanda son derece özgün bir iş. Bu bir öze dönüş: Ateş, mum, soba, yaban hayatı ve doğa."

Avrupa kıtasının en batısındaki kara parçası olan adaya ulaşım İrlanda'nın güneybatısındaki Dingle yarımadası sahilinden sağlanıyor. Ada büyük oranda bozulmamış olmakla birlikte internet, elektrik ve duş için sıcak su erişimi bulunmuyor.

Hatta içme suyu bile sınırlı ve ziyaretçilere kendi sularını getirmeleri tavsiye ediliyor.

Alice adada "bir cihazı şarj etmeye yetecek kadar elektrik üreten küçük bir rüzgar türbini" bulunduğunu söylüyor ve ekliyor "Yani dış dünyadan tamamen kopmuyorsunuz."

Ada çok az sayıda turist için düzenlenmiş durumda. Turizm kurulu aracılığıyla ziyaretçiler kendi yiyeceklerini sağlayacakları 5 yenilenmiş kulübe için yer ayırtılabiliyor.

Great Blasket'teki tüm turistik faaliyetler harika dış mekan aktiviteleri etrafında şekilleniyor. Başlıca güzellikleri arasında yeşil yollarda ve dağ patikalarında yürüyüşler, ilgi çekici bitki örtüsü ve bölge hayvanlar, tarih öncesi zengin deniz yaşamının kalıntıları ve zengin kuş yaşamı sıralanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU